Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Van egy elméletem a világminde...

Thefefe kérdése:

Van egy elméletem a világmindenség működésére, a quantum-összefonódástól, a gravitáción keresztül egészen a feketelyukakig! Eddig mennyi hiba van benne?

Figyelt kérdés

(Ez csak egy ötlet és tele lehet hibával, még csak álltalános iskolás vagyok úgyhogy nem biztos hogy jó)

Az elmélet a következő:

ugye tudjuk hogy az álltalunk álltalánosan ismert anyagok atomokból álnak. azok pedig elektronból, protonbol és neutronból áll, a proton kvarkokból, a neutron bozonokból(nem tudom hogy kell leirni úgyhogy mindent úgy irok le ahogy kiejtjük)a bozon higsbozonból, a higsbozon bránból, ezek membránból(de nem is folytatóm mert az utolsó néhány is csak egy feltevés ugye), de miböl áll mindez? Az elméletem szerint a legkisseb dolog az igazábol a semmi, vagyis a tér végtelenbe nyúló hiányszálai, vagyis hihetetlenűl(de nem végtelenűl)vékony térhiányok és ezeknek a csoportulásaikból, összecsomósodásaikból egyre nagyobb alkotóelemek keletkeznek. Ha mondjuk egy részecske, vagy inkább egy atom eggyik ilyen hiányszála egyben része egy másik atomnak is akkor ezen a szálon keresztül az információ azonnal el tud jutni, merthogy itt se tér se idő nincs, tehát quantumösszefonódik. Mivel ezek a hiányszálakak igazábol a tér hiánya ezért mint pl, hogyha egy tál vizböl kimeritünk egy kanállal annak a felszine(a hullámoktól eltekiintve) egyenes marad csak annyi hogy kevesebb lessz, ugyan ez érvényesül a térbe is, próbálja kiegyenesiteni magát de persze nem csak 2 dimenzióban hanem többben is. De mivan akkor hogyha az elöbb emlitett tál lyukas lessz, vagyis olyan nagy gravitáció keletkezik hogy ezek a hiányszálak összeszorulnak és egy nagy tömör semmi keletkezik, vagyis egy feketelyuk.

Persze én is tudom hogy ez az elmélet több sebből vérzik, ezért a többi részét le sem irom, de eddig mégis mennyi hiba lehet benne.

Végülis az egész értelme az hogy az anyag nem a tér-időben helyezkedik el hanem annak a hiánya.

2015. jún. 16. 00:09
 1/10 2xSü ***** válasza:
95%

> Persze én is tudom hogy ez az elmélet több sebből vérzik,

Nem az elmélet vérzik több sebből, hanem úgy a részecskefizikai ismereteid. Általános iskolás létedre persze – szerintem – jóval többet tudsz, mint a korosztályod, de vannak itt bőven fogalmi zavaraid. Pl. a proton és a neutron is kvarkokból áll. A bozon nem egy részecske, hanem egy részecskecsalád, amibe pl. bele tartozik a foton, a Higgs-bozon. A bozon nem Higgs bozonból áll, hanem a Higgs-bozon is egy bozon. A brán és a membrán ugyanaz a fogalom, stb…

Az elméletedben is van jó pár félreértés. Maradjunk annyiban, hogy térjünk vissza a kérdésre úgy 5-10 év múlva. ;-)

2015. jún. 16. 01:16
 2/10 anonim ***** válasza:
91%
Süsü ne legyél már ilyen, szerintem ez egy jó kis elmélet :D eltekintve a fogalmi zavartól. Általános iskolában nem ilyenekről gondolkodnak a gyerekek, mindenképp dicsérendő, hogy valaki ilyeneken agyal... 10/10
2015. jún. 16. 01:22
 3/10 Wadmalac ***** válasza:
100%

Öregem, ennyi idősen már az remek, hogy VAN elméleted. Azt a több sebből vérzést a tanulás majd begyógyítja.

Ugyan valóban összességében cáfolható ez a tézised, ha szó szerint vesszük, de a háttérgondolatai nagyon jók és mutatják, hogy már most nagyon jól átérzed a mikro- és makrovilág univerzális összefüggéseit.

Az elméleted ebben a formában nem fedi a valóságot, de klasszisokkal több agy van benne, mint sok, saját magát tudósnak gondoló felnőtt, ezotériát és misztikumot kvantumfizikával összevegyítő emberke, akik nem szégyellik az agymenéseiket publikálni és sajnos még követőik is vannak.

Benned már most több józan fantázia van.

Tanulj még és csak így tovább. A hibás ötlet is sokkal jobb, mint amikor nincs ötlet.

2015. jún. 16. 07:12
 4/10 nontau ***** válasza:
Gratulálok elméletedhez, zavaros de az egész kvantummechanika nehéz tudomány, lehet Te leszel aki a standard modellt kitalálja. Azért vigyázz a helyesírásra!, az fontos,hogy pontosan írj le mindent, azaz helyesen.
2015. jún. 16. 08:39
 5/10 2xSü ***** válasza:
93%

#1> Süsü ne legyél már ilyen, szerintem ez egy jó kis elmélet

#2> Öregem, ennyi idősen már az remek, hogy VAN elméleted.

Félreértés ne essék, nem elmarasztaló hangnemben akartam írni, amit írtam. (Tegnap talán kissé gyorsan és röviden válaszoltam.) Alapvetően nekem is tetszik az elmélet, ha nem szigorúan tudományos, matematikába, képletekbe szervezhető elméletként közelítem meg, hanem valamiféle ötletként. De kétségtelen, hogy még pár dolgot érdemes lenne tisztázni, némi tudást a témában még magáévá tennie a kérdezőnek, aztán tényleg visszatérni rá 5-10 év múlva, hogy az akkori tudásával hogyan tud megfogalmazni, körvonalazni valami hasonlót.

Ugye azért érdekes az öltet, mert valahogy minél mélyebbre hatolunk az anyag szerkezetébe, annál üresebbnek tűnik. A húrelmélet, bránelméletnél már csak geometria van, oké, rezeg valami húr, vagy brán, de hogy tulajdonképpen mi is az, ami rezeg…?

Az szerintem elég érdekes, és tulajdonképpen nem is eldönthető kérdés, hogy mit tartunk létezőnek és nem létezőnek. Mi alapvetően az anyagot, a tömeget tartjuk létezőnek, és mondjuk a vákuumot tartjuk a semminek. (Persze ez nem teljesen igaz, de nagyjából így interpretáljuk magunkban.) Érdekes szemlélet, ha megfordítjuk a képet, és kvázi úgy nézünk az egészre, mint egy negatív lenyomatra. Kérdés, hogy ez az interpretáció vezet-e valamiféle új felismerés meglátásához, vagy teljesen ekvivalens a szokásos interpretációval. Elvileg mi nem energiákat mérünk és látunk, hanem energiakülönbségeket, energiaáramlásokat. Mi van, ha a vákuum energiaszintje valójában akár egy igen nagy érték, egy nagyon mély medence, amihez képest az anyag nem hullámhegy, ami kiáll belőle, hanem pont hogy hullámvölgy, ami mélyebb. Érdekes meggondolás is lehet ez.

2015. jún. 16. 09:55
 6/10 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek a pozitiv válaszokat. Még a negativ válaszoknak is örülök. Teljesen igaz az hogy hiányosak, sőt nagyon hiányosak az ismereteim, ez csupán azért van mert senki sem tudja nekem rendesen elmagyarázni. Lehet hogy ha egy 5-10 évet tanulom ezt akkor lesz belőle valami, de ezzel csak az a baj hogy nem ez irányban fogok továbbtanulni. A fő érdeklődési köröm az informatika, és amikor hallottam a quantum-számitógépről nagyon érdekelni kezdett. Éppen ezért szoktam gondolkozni ezen, mert szerintem ahoz hogy ezt majd a jövőben teljesen ki tudjuk használni, ahoz ismernünk kell a makro és mikrovilágot.
2015. jún. 17. 10:40
 7/10 Zai ***** válasza:
Ahogy te is írtad több sebből vérzik az elmélet, bár ez abból fakad, hogy vannak dolgok, amiket még nem tudsz, de ahogy a többiek is írták, nagyszerű hogy ilyen fiatalon ilyeneken gondolkodsz, és az ismereteid alapján még meg is állná a helyét. Ha esetleg ennyire érdekel, összeírhatom, és privátban elküldhetem az alapokat, amikhez nem kell semmi matek, leszámítva az összeadást. Az meg hogy mi leszel végül, az majd elválik, én ált. iskolában még őslénykutató akartam lenni, most pedig fizikaszakon vagyok...
2015. jún. 17. 17:53
 8/10 A kérdező kommentje:
Igen, köszi az nagyon jó lenne, ha leírnád az alapokat nekem.
2015. jún. 24. 21:29
 9/10 anonim válasza:

#7 Kedves Zai! A problémám ugyanaz, mint a kérdezőnek, ninncs senki aki elmagyarázza, minden családtagom, ismerősöm hülyének néz, hogy ilyen "lehetetlen" dolgok érdekelnek. Nagyon jó lenne ha te, Zai, vagy a kedves kérdező elküldené nekem az alapokat, mert legalább lenne egy anyag, amit kézhez kapok, utána tudok járni, gondolkozni tudok rajta. Előre is köszönöm! :)

U.i.: az E-mailomat nem mindig nézem, ami él e-mail címem az a következő: thosdee@freemail.hu

2015. júl. 3. 17:34
 10/10 nontau ***** válasza:
Fenti két kedves érdeklődőnek üzenem, hogy sajnos amit kérdeztek nem lehet egy oldalon leírni. Több év kitartó tanulás után lehet összerakni a mozaikokat ami az Univerzum működésének megértéséhez vezethet! Einstein tíz év alatt jutott el a speciális relativitás elmélettől az általános relativitásig. Szerencsétek van, hiszen a net rendelkezésetekre áll, az emberi tudás összessége elérhető egy helyről. Nem is tudjátok milyen szerencsések vagytok.
2015. júl. 4. 09:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!