Matek feladat? Valaki?
Figyelt kérdés
Egy derékszögű háromszög oldalai 5, 12 és 13cm. Igazold, hogy ebben a derékszögű háromszögben a beírható kör sugara 2cm.2010. febr. 28. 13:57
1/3 anonim válasza:
Adok egy segítséget: a háromszög területét kétféleképpen is ki lehet számolni, az egyik az alap×magasság/2 mód, a másik pedig a beírható kör sugarát használja.
Próbáld meg a beírható kör sugarával (és az oldalakkal) kifejezni a háromszög területét.
2/3 anonim válasza:
Összedobtam neked egy kis segítő ábrát. Elvileg ez alapján már meg tudod oldani, ha mégsem akkor még segíthetek (remélem el tudod olvasni amiket írtam, sietttem bocsi :D)[url= [link] jó a link :O)
3/3 anonim válasza:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!