Milyen szavak többjelentésőek?
Nem igaz, hogy egyet sem tudsz. Használd az agyad, azért van. Legszívesebben egyet sem mondanék.
vár, követ, levél, zebra, körte, daru
Amúgy az utolsó 4-et innen szedtem, tessék végigolvasni.
Villanykörte.
Továbbá: daru, fagy.
#4-es: ja bocsi, csak akkora volt az arcod, hogy te mennyire okos vagy, hogy kénytelen voltam megjegyezni. egyébként ez olyan, mintha azt mondanám 10 db rajzra, hogy az utolsó 9 nem az én munkám, de az összes többi igen.
szabasd kisebbre a mellényedet.
A legnagyobb probléma ennél a kérdésnél sajnos az, hogy a leírt példák többsége ROSSZ. A linkelt oldalról világosan kiderül, hogy mik a többjelentésű szavak; de leírom azért: EGY hangalakhoz 2 vagy több jelentés tartozik, ÉS _a jelentések között VAN valamiféle összefüggés_ (vagy kapcsolat, pl. formai, logikai stb.)
Ilyen kapcsolat hiányában AZONOS ALAKÚ SZAVAKról beszélünk. Az eddigi válaszokból azonos alakú szavak: vár, követ (tehát az 1. válaszoló két "sajátja); a 2.-ból az ég, fűz, csap, korom szavak (a "varr" meg nem tudom, hogy került ide egyáltalán); az 5. válaszban pedig az összes (!)...
Tehát az eddig leírtak közül csak a következők többjelentésű szavak: levél, zebra, körte, daru, nap, fagy.
További példák: mandula, csiga, óra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!