Ha természettudományi kérdést teszek fel, miért oltanak le teljesen, ha butaságot kérdezek? Miért ilyen sznobok a reálos emberek a tudásukra?
1) Elég, ha valami nagyon tág elképzelése van mindenkinek arról, hogy mégis hol lehet az a vonal. Senkit nem azért oltanak, mert éppen átslisszolt az idiótaság oldalára, hanem mert irgalmatlan messze került a józan észtől.
2) Senkinek nincs szüksége isteni kinyilatkoztatásra ahhoz, hogy eldöntse, szerinte honnantól hülye valaki. Ha megkérdezed, miért csinál valamit, és ő azt válaszolja, hogy mert olyankor úgy látja, hogy a másik hülye, mire te azt mondod, amit épp mondtál, akkor nálam pl már egész határozottan hülye vagy. És senkitől nem kértem rá engedélyt.
3) Én most nem azért oltalak, mert hülye vagy, hanem mert rosszindulatú. Egyrészt elvitatod a válaszadók jogát attól, hogy megszabják a saját tűréshatárukat, másrészt a szájukba adod, hogy ők teszik ugyanezt másokkal (merthogy önkényesen megállapítják a hülyeség univerzális határát). Bár a kérdésed nem természettudományi, szerintem ezt a pontot ott is bátran alkalmazhatod.
4) Az EQ és az IQ korrelál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!