Miért a higanyt használják lázmérőbe?
Figyelt kérdés
2015. máj. 14. 15:53
1/6 anonim válasza:
Mert jól tágul. De már nem használják. Üdv. a XXI. században.
2/6 anonim válasza:
Már nem használják, mert erősen mérgező, amúgy azon egyszerű oknál fogva, hogy nagy a sűrűsége, nem kell sok egy kapilláris csőbe és nem nedvesítő folyadék, mint pl a víz. Tehát nem tapad meg a hőmérő falán miközben csökken a hőmérséklet.
3/6 anonim válasza:
"Hőtágulási együtthatója közel lineáris, így arányos térfogatváltozással reagál a hőmérsékleti különbségekre. Ez, valamint széles folyadéktartománya (közel 400 °C) alkalmassá teszi hőmérőkben való használatra."
4/6 anonim válasza:
Mert ha bármelyik másik fémet használnák, kurwára nem mozdulna.
5/6 anonim válasza:
A nagyját már leírták, pár kiegészítést még hozzátennék.
A higanyos hőmérők nagyon megbízhatóan adnak igen pontos mérési eredményt, még annak ellenére is, hogy pl. alkoholos vagy digitális mérőkhöz képest lomhábbak.
A digitális lázmérők nedvességre és külső hatásokra érzékenyebbek, leolvasásuk pontatlanabb, vagy épp akkor merül ki belőle az elem, amikor a legjobban kéne...
6/6 anonim válasza:
Szilárd fémekből is készítettek hőmérőt
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!