Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Tényleg létezik az alkímia?...

Tényleg létezik az alkímia? Többi lent

Figyelt kérdés
Nézek egy animét(Fullmetal Alchemist). Tök menőnek érezzük egy hverommal, hogy elő tud állítani dolgokat egy alkimista körrel (nekem először egy kicsit felturbózott kémiának tűnt, olyan értelemben, hogy nem kell labor meg ilyen bonyolult izék dolgok előállításához). Utána néztem Wikipédián, mert hát nem hinném, hogy van ilyen könyvünk. A kérdésem az (ahogy már leírtam), hogy tényleg létezik az alkímia? És tényleg lehet ilyen alkimista körrel dolgokat előállítani? Ha igen, hogyan?

2015. máj. 13. 20:18
 1/5 anonim válasza:
100%

(A sima Fullmetal Alchemistet nézitek, vagy a Brotherhoodot? Az utóbbi sokkal jobb, ha nem azt nézitek, ajánlom, hogy ezzel folytassátok :P)

Az alkímia nem létezik, de a történelem során rengeteg ember foglalkozott vele - valódi tudományágnak tartották. Az a két dolog, ami az animében Az alkimisták három tilalma között van, valójában az alkímia "lényege" volt. Gondolok itt az arany előállítására és a bölcsek kövének elkészítésére, használatára.

Még mindig vannak, akik hisznek benne, és valamilyen szinten igazodik is a valósághoz, de egy egyszerű rajzolt kör segítségével semmit sem tudsz előállítani. Én az alkímiát úgy mondanám, hogy az emberi képzelet/mágia+természettudományok.

2015. máj. 13. 20:53
 2/5 anonim válasza:
Bocsi, hülyeséget írtam: a tilalomnál nem bölcsek köve, hanem az ember mesterséges előállítása (emberi transzmutáció, homunkulusz) a helyes :D
2015. máj. 13. 20:54
 3/5 A kérdező kommentje:
Köszi,gondoltam, hogy nem lehet, de hátha :DD amúgy meg én megnézem A bölcsek kövében nyomábant is, haverom csak a testvériséget (vagy brotherhood ha úgy tetszik). Mondja, hogy az előbbi nem olyan jó, mint utóbbi, de legalább tovább leköt:DD (tudom h elvileg a fő szál ugyanaz, csak az utóbbijobban van kivitelezve, vagy valami ilyesmit mondodtt:DD)
2015. máj. 13. 21:33
 4/5 anonim válasza:

Nincs mit.

Amúgy nem csak arról van szó, hogy jobban ki van dolgozva. A Bölcsek kövének nyomában csak nyomonként követi a mangát, azt sem túl sokáig, mert 2003-ban az alapjául szolgáló manga még jócskán nem volt befejezve, így az anime készítői rittyentettek maguknak egy saját történetet. Ez (jogos) felháborodást váltott ki a manga rajongóitól, és 6 évre rá sikerült kiharcolniuk a mangahű animeadaptációt. Ez a Brotherhood (Testvériség.)

2015. máj. 14. 15:34
 5/5 anonim ***** válasza:
79%
Az alkímia egy olyan spirituális/mágikus világképet használ, ami teljesen szembemegy a jelen kor tudományával. Tehát ahhoz, hogy megállapítsuk, "létezik-e" (van-e rá racionális magyarázat), teljesen fel kéne rúgni és újragondolni az egész tudományt. (Amivel a "racionális" fogalma, érvénytartama is megváltozna.)
2015. máj. 14. 22:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!