Frekvenciamérő 1-100Hz tartományban?
Üdv!
Olyan frekvenciamérőt szeretnék készíteni, ami a fent említett tartományban üzemel. Mérési pontossága minél jobb legyen. Legjobb lenne, ha 0.1Hz pontosságú lenne, de az 1Hz-t nem haladhatja meg.
Volt valahol egy kapcsolásom, amit máshol nem láttam még, 1-1000 Hz tartományban mért és ledsorokkal volt megoldva az érték leolvasása. A legalsó sor (10 db led) volt a tizedes érték, a következő az egyes helyiérték, a felettelévő sor a tízes helyiérték stb...
Pl ha az alsó sorban 2, felette 6, afelett 4, még feljebbi sorban 9 led világított, akkor 946,2 Hz-t mért a szerkezet.
A kapcsolást sajnos nem találom, 2 napja túrom fel a házat utána.
Természetesen más kijelzővel is megfelel, azaz 7 szegmensen kijelzőkkel, a pontosság a lényeg.
Tudsz ilyen vagy ehhez hasonló kapcsolást?
A segítséget előre is köszönöm!
Közös barátunk, a Gúgli bizonyára segít neked!
Hm...
Mint ahogy írtam, nekem 1-100 Hz között kell minél pontosabban mérnem, a gugli pedig (és az összes általam ismert elektros oldal) Mhz-s kapcsolásokat kínál, legnagyobb részük akkora pontatlansággal mér, hogy az általam mérni kívánt intervallum bele is fér. Nem az az első dolgom, hogy egy kérdés megfogalmazódása után ide jövök.
Szóval elég a gugli linkelgetésből, aki érdemben nem tud hozzászólni a témához, kérem ne tegye, köszönöm!
Ha mondjuk PIC, akkor a Capture/Compare/PWM (CCP) modullal dolgozhatsz.
Ami viszont fontos, hogy a bemenő jelet valahogy úgy kell alakítanod, hogy a periódusok egyetlen pontján adjon egy jelet a kontrollernek. Praktikusan valamilyen triggerszint adott irányú átlépésekor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!