Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Mennyi idő alt lehetne teljese...

Mennyi idő alt lehetne teljesen átutazni a földet?

Figyelt kérdés
2015. ápr. 23. 22:31
 1/3 anonim ***** válasza:
Definiáld a "teljesen átutazni a földet" fogalmát! Illetve kinek a földjére gondolsz?
2015. ápr. 23. 23:18
 2/3 anonim ***** válasza:

Ez sok mindentől függ. Például hogy mennyi időt szánsz rá, mert lehet hogy az útba eső helyekből minél többet látni akarsz ha már ott vagy. De aki nem akar látni semmit, csak a repterekből, az repülővel elég hamar megkerülheti, majd hazatérve rádöbben hogy egy monitor előtt ülve otthon ingyen többet látott volna a világból mint a felhőkön keresztül egy bádogdoboz kémlelőnyílásából.

---

Valamikor egy hölgy meghívott egy bécsi útra. Vonattal mentünk ki, majd várost néztünk metróval. Majd mikor már majdnem elröhögtem magam a sok állomás egyformaságától, megkérdeztem:

- Ez Bécs?

Majd még azon a nyáron én is meghívtam egy Bécsi útra, de a Duna menti kerékpárúton biciklivel. Majd várost néztünk szintén biciklivel. Egyszer csak felszabadultan ezt mondta:

- De hisz ez nagyon gyönyörű!

Erre én:

- Na látod, ez Bécs.

---

Vagyis ha világot akar az ember látni, akkor az emlékezetes legyen. Ne társasutazás buszában hallja azt hogy ez egy piramis, ez meg az Eiffel torony. Hanem éljük is át hogy fellépcsőztünk oda és nem sürgetett egyik idegenvezető sem.

Nemrég az unokaöcsém mesélte hogy járt Amerikában. Valójában dehogy járt ott, hisz csak a reptéren járt, egy városnéző buszban ült, meg egy szállodában járt. Amerikában az járt már aki átkerékpározta, nem sietve, gyönyörködve még a sivatagokban is.

2015. ápr. 24. 07:13
 3/3 anonim ***** válasza:

Attól függ hogyan:

80 nap alatt mint Verne, 2 nap alatt repülővel, vagy 1,5 óra alatt mint Gagarin.

Át-, be-, körbeutazni a Földet?

2015. ápr. 24. 14:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!