Melyik tulajdonság melyik oldatra igaz? (sűrgős)
A,telítetlen oldat B,telített oldat C,mindkettő D,egyik sem
a,hígítható.......... b,keverék.......... c,oldószer és oldott anyag elegye......... d, töményíthető.............
e,egyszerű anyag.........
Nem mindegyikben vagyok biztos.
a: mindkettő
b: egyik sem (a keveréknél a 2 anyag kémiailag nem változik, az oldatnál igen. Pl.: az oldott anyag ionokra bomlik, stb.)
c: mindkettő
d: mindkettő (na ebben nem vagyok biztos, mert én úgy tudom, hogy túltelített oldatot is lehet csinálni a telítettből, és az töményebb ugye, tehát a telített is töményíthető)
e: ez passz, nem tudom mit jelent az "egyszerű anyag" :)
Azért várj még néhány választ, remélem lesznek még. :)
Úgy látszik elkéstem de talán még aktuális:
a:C
b:C(Kedves előttem szóló, ha valamit nem tudsz akkor ne ird le)
c:C
d:A(A tultelített oldat úgy keletkezik,pl: hogy egy oldatból elvonjuk az oldószert, így az oldott anyagot nem tudja mind feloldani az oldószer.)
e:egyik sem!
Kedves előttem szóló, ha valamit tudsz, akkor írd le. Beszólsz, de azért kijavítani nem vagy képes. Nyilván nem rossz szándékkal írtam, és tudom, hogy tévedhetek is. Azért mondtam, hogy várjon még válaszokat a Kérdező.
Vegyél visszább az arcodból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!