kuktával lehet sterilizálni úgy hogy öntök bele vizet rakok bele egy kis talpas tálcát ami át engedi a közt és arra teszem rá a tengerész borotvámat! hogy ne a vízbe tegyem hanem a forró vízgőz menjen át rajta! És ha lehet mennyi ideig kell és hogyan hogy tökéletes legyen! azért kérdezem mert szeretem és nem ártana néha sterilizálni normálisan! köszönöm!
2015. ápr. 22. 20:08
1/5 anonim válasza:
Sterilizálni ugyan 120°C közelében szoktak gőzben, a kukta csak 105°C körül tud. Nem tudom, milyen a tengerész borotva, de nem lenne neki megfelelő egy formalinos sterilizálás ?
2015. ápr. 22. 20:39
2/5 A kérdező kommentje:
Szia kérdező vagyok! köszönöm a választ, őő Lehet hogy elég! De a formalin az veszélyes anyag nem? más sekusept aktivot mondott! Melyik ami szerinted biztonságosabb? tengerész borotva az ílyen kis bicska, kinyithato penge!
2015. ápr. 22. 22:19
3/5 anonim válasza:
"Tapasztalat szerint a telített vízgőz jelenlétében – "Nedves" hő beállított paraméterei 60 °C – 30 perc; 80 °C – 5–10 perc – alkalmazott hőhatás sokkal hatásosabb, mint a levegő jelenlétében alkalmazott hő. Tehát a leghatásosabb módszere a zárt térben hevített túlnyomásos vízgőzben történő sterilezés alacsonyabb hőmérsékleten és rövidebb ideig, mint a száraz hő. A H2O molekulák kinetikus energiája hatásosan bontja fel a fehérjék konformációját fenntartó kötéseket, ezért a mikrobiális fehérjék már alacsony hőmérsékleten irreverzibilisen denaturálódnak. Kivételt képeznek a Staphylococcus aureus és az Enterococcus faecalis, amelyek elpusztításához több idő, legalább 60 perc szükséges."
Ha a kukta 105 celsius kb +- Valamennyi és a wikin 80 celsius hő telítettségben, 30 perc a tapasztalatok alapján a sterilizálás kb, akkor 105 fokos kukta vízben a vízgőz és Adott, a zárt tér is tehát a túlnyomás! Akkor abban mondjuk a teljes mindenre kiterjedő sterilitas adott lehet forrástól számított 1 óraig? olyan írjon akinek tapasztalatok vannak ebben! ha nem megoldható akkor eldobom a borotvát :) többet ér az egészség mint egy ílyen vacak! :) de ha megoldható 100% osan akkor azért használnám :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!