Mint magán személy hol tudok annak utána nézni, hitelesen, hogy aki azt állítja magáról, hogy Dr. Xyz vagyok az valóban Dr. (és itt nem orvosra értem )?
rákeresel neten a nevére. ha valóban az, akinek mondja magát, akkor találsz ilyen nevű embert, mondjuk egy suliban ,egyetemen, ahol dolgozik, vagy lesznek cikkei, ilyesmi. persze lehet ugyanaz a nevük vagy csak használja valakinek a nevét, aki tényleg doktor. mondju, sok helyen kép is lehet róla.
ez első nem túl hiteles, de ha itt megtalálod nem kell tovább keresni, ha viszont nem, akkor utánanézhetsz máshol, szerintem vannak hivatalos jegyzékek, amik nyilvánosak(ügyvéd-jegyzék tuti van).
Ha idősebb, akkor előfordulhat régi ki-kicsodákban, de mire azt végigböngészed, beleőszülsz.
Ugyanígy utána lehet járni az egyetemen ahol doktorizott.
Ha fiatalabb, akkor elvileg vannak cikkei akár az interneten is, azoknak szintén szakmától függően lehet utánanézni.
Több ötletem sajna nincsen.
Egyébként (és bocs az offért) miért érdekel? Meg egyáltalán miért hazudna? Szerintem már ahhoz is kell egy adag kisebbségirendüségi érzés, hogy valaki bemutatkozásnál használja a doktort (akkor ha van neki), hát még ahhoz, hogy oda is hazudja. :D
(Jópár mérnök doktort ismerek, soha egyiküket se hallottam emlegetni, hogy doktoriuk van, sokan aláírásnál sem használják... szóval tényleg kiváncsi lennék arra az illletőre aki csak úgy odahazudja :) )
:D hát elég szánalmas lehet a fickó... azokra az ügyészecskékre emlékeztet, akik azért mennek oda, mert a legkönnyebb és leggyorsabb megszerezni a kis "dr"-t. (Persze ezek nagy része sose lesz praktizáló ügyvéd, szóval nem azokat szidom :) )
Ettől függetlenül könnyen meglehet, hogy igaza van... manapság nem olyan rettentő nehéz megszerezni egy doktorit... ha talál egy jó témát (vagy ajánlanak neki), kutatgat, ír pár cikket...
Nem mondom, hogy baromi könnyű, de ha valakinek fotos, hogy így dicsekedjen vele, az összetud szedni egy történész doktorit, nem kell hozzá korántsem zseninek lennie.
Hát igen neki ez nagyon fontos, mert szeret ezzel villogni.Sőt azt hiszi szerintem ,hogy akkor őt jobban tisztelik..(én bizto,hogy nem)! Valahol azt olvastam,hogy büntetett előéletű nem is doktorálhat,ha ez igaz akkor ő nem is lehet Dr.
Köszönöm,hogy ezt itt ilyen jól meg beszélhettük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!