Miért tiltották be Magyarországon a boncolások látogatását?
Figyelt kérdés
Én úgy hallottam,hogy 2 orvostan hallgató követett el valami hatalmas nagy bűnt,amiért ki is rúgták őket..vagy valami hasonló.2010. febr. 18. 17:25
1/5 anonim válasza:
Nincs betiltva iskolai társaságal lehet menni előzetes bejelentkezés kell,egyébként börtönt is lehet látogatni.
3/5 anonim válasza:
Nos, iskoláknak lehet, ha ők orvostan hallgatók, vagy egyéb egészségügyi iskolába járnak, de mint "külsős" személyt nem engednek be,még kérésre sem. Lehet, hogy csak lustaságból, vagy nem tudom.
4/5 anonim válasza:
igazából csoportok is csak "fű alatt" mehetnek boncolásra. én orvosis vagyok és szerintem nem való a nagyközönség elé. oké, preparátumok, amik emberből készültek még esetleg igen, a jobb megértés miatt, de egy boncolás nagyon más. felkavaró lehet, meg azért anak az emberi méltóságra és nem arra van a boncolás, hogy idétlen diákok élcelődjenek rajta. ráadásul felajánlott testek csak az egyetemeken vannak, egy kórházi boncolásnál a halott nem járul hozzá, többnyire a hozzátartozók sem.
5/5 anonim válasza:
A boncolás nem színház, legyen az anatómiai boncolás (preparálás), hát még a kórboncolás. Tapasztalatból mondom, hogy aki idő előtt (lsd. gimnázium) megy el boncolásra, mert pl.: orvos szeretne lenni, azt gyakran "elundorítják" a pályától! Ezért vannak az egyetemeken nyílt napok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!