Hogyan változott volna a hadviselés, ha nem a lőporos fegyverek határozzák meg?
Ha belegondolsz, minél távolabbról le tudod győzni az ellenséget, neked valószínűleg annál kevesebb lesz a veszteséged.
A botokat már az ókorban felváltotta a szintén közelharci kard, dárda, ami viszont már több méterre lévő ellenségen akár halálos sebet tudott okozni. Rengeteget varálltak, próbálkoztak, pl. Nagy Sándor több méteres dárdákat rögzített a sereg első soraira, amivel a lovasság nem tudott mit kezdeni. És ott voltak az íjászok. Nagyon fontos szerepük volt, hisz nagy távolságról meg ritkították az ellenséges csapatokat. És a katapultok, amik még messzebb hatótávolsággal rendelkeztek. Ha a puskaport nem találják fel, biztosan másféle távolsági fegyverekkel folyna le egy háború.
Hmmm...szerintem sokkal jobb lett volna ha úgy alakul :) mivel a középkor a kedvencem, hagyományőrző vagyok...tudok egyet s mást erről...
Mindenféleképpen kifinomult és egyre jobb, hasznosabb tartósabb fegyverek születnének na és a pánvélok amik védenek ellenük...úgy képzelem el mint valami cyber-tech dolgot....
Jah és az iskolák...mint egy középkori vívóiskola, könyvekkel meg minden, csak épp a 21. században!
Szerintem sokkal érdekesebb lenne :)
Mi több....katonai pályát választottam volnaXD
Szerintem is kitaláltak volna valamit. Gőz ágyúkat, amikből a túlnyomás repíti ki a lövedéket, különböző vegyi anyagokkal töltött lövedékeket a katapultokhoz, légpuskához hasonló kézifegyvereket, esetleg hamarabb elterjednek a lángszórók. Extrém távolságokra valami elektromágneses mezővel gyorsított lövedéket képzelnék el.
A közelharci fegyverek nemsokkal azután már el érték evolúciójuk csúcsát, miután elkezdték kiszorítani őket a lőfegyverek. Valamennyire még lehetett volna javítani rajtuk a modern anyagok segítségével, de akkor is el érték volna azt ami a katana átka is. Lassan és drágán lehetett volna őket gyártani. Tömeghadseregnél ez nem előnyös.
A mai repeszálló ballisztikai mellények valószínűleg mindenképp felváltották volna a lemezpáncélt.
Hidd el, ha a lőport nem találják fel, előtérbe kerül valami más, ami betölti az űrt. Bár szerintem elkerülhetetlen volt a jelenleg használatos lőfegyverek kifejlődése.
hm, nyilván nincs sok értelme a "mi lett volna, ha..." játéknak, de szórakoztató
de pl képzeljétek el a mostani szuper anyagokkal és technológiával milyen közelharci v nem lőporos távolsági fegyvereket lehetne előállítani
egyébként a Dűne c scifiről jutott eszembe
köszi az ötletekett, igazatok van abban hogy valahogy akkor is a távolsági fegyverek fejlődtek volna, de szerintem akkor is bőven változott volna a közelharc is
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!