Csak én nem láttam semmit a mai napfogyatkozásból?
Mert túlexponáltad a képet.
De én megmondtam, csak a társaság fele nem akarta elhinni:
http://www.gyakorikerdesek.hu/tudomanyok__termeszettudomanyo..
Másrészt még egész jól megnézheted. Vegyél egy A4-es papírt, szúrd át varrótűvel (kicsit forgasd is meg a tűt, hogy biztos kerek legyen a lyuk, bár nem hiszem, hogy sokat számít…), és tartsd a napsugarakra merőlegesen. A lyuk árnyékában fogod látni szépen, hogy mi van.
(((Harmadrészt ha EGYSZER egy PILLANATRA direkt belenézel, akkor is látod, és ha tényleg csak 1-2 tized másodpercre néztél bele, akkor bajod se lesz, de ilyet nem szabad mondani, mert a sok hülye egy sokszor fog belenézni egy-egy órára, és aztán persze hogy megvakul, és én leszek érte a hibás.)))
> „Bele is néztem pár másodpercre, de nekem komolyan semmi, de semmi nem tűnt fel... Teljes egészében ott volt a Nap, nem történt semmi.”
Elképzelhetőnek tartom, hogy akkor már korábban megvakultál. Vagy gőzöd nincs, hogy mire kell figyelni.
A papíros módszert próbáld ki!
Sebaj, csinálok neked napfogyatkozás:
☼
☼
●
☼
☼
Én is csak hegesztőszemüvegen át tudtam lefotózni.
Normál kamera ezt nem tudja.
Egyébként a legnagyobb fedéskor nagyon röviden odapislantva szabad szemmel is láttam. Ha neked semmi nem látszott, látogass meg egy optikust, a nagy fényszóródás a szemlencsén egy kezdődő szürkehályog vagy egyéb szemlencse-betegség jele lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!