Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Ha a mensa online iq tesztje...

Zaly kérdése:

Ha a mensa online iq tesztje szerint elértem a maximumot vagyis a 125 pontot, de az tovább nem mér, akkor, hogyan tudhatnám meg az igazi értéket online?

Figyelt kérdés
Menniyre reális ez a teszt és hogyan tudhatnám online letesztelni az igazi iq hányadosomat? És ez milyen szintnek felelne meg?

2015. márc. 11. 19:36
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, elsősorban a + vessző véletlenül csúszott be, papírra kézzel tökéletesen tudok írni szóval ez nem téma. Másodszor pedig nem érdekel, hogy az iq-t hogyan kéne magyar szövegkörnyezetbe használni és én is csak annyit tudok mondani, hogy az égvilágon semmi köze nincs az ilyen hibáknak a ténylegesen iq-hoz. Ja és nem vagyok aggastyán 16 éves vagyok
2015. márc. 12. 18:22
 12/18 lencsefőzelék ***** válasza:
33%

6-os, igazad van, legalábbis nagy részben. Bár azt tartják, hogy a helyesírás az intelligencia fokmérője, és ezzel maximálisan egyetértek.

Kérdező, nem a becsúszott + vesszőre gondoltam, hanem a hiányzó vesszőkre. Hogy világos legyen, leírom helyesen a mondataidat.

"Ha a Mensa online IQ-tesztje szerint elértem a maximumot, vagyis a 125 pontot, de az tovább nem mér, akkor hogyan tudhatnám meg az igazi értéket online?

Mennyire reális ez a teszt, és hogyan tudhatnám online letesztelni az igazi IQ-mat? És ez milyen szintnek felelne meg?

Köszönöm a válaszokat, elsősorban a + vessző véletlenül csúszott be, papírra kézzel tökéletesen tudok írni, szóval ez nem téma. Másodszor pedig nem érdekel, hogy az IQ-t hogyan kéne magyar szövegkörnyezetben használni, és én is csak annyit tudok mondani, hogy az égvilágon semmi közük nincs az ilyen hibáknak a ténylegesen IQ-hoz. Ja, és nem vagyok aggastyán, 16 éves vagyok."

Egy intelligens ember megköszöni a kritikát, és próbál tanulni a hibáiból. A "szóval ez nem téma" nem a megfelelő reakció.

2015. márc. 13. 00:32
 13/18 lencsefőzelék ***** válasza:
33%
Akarom mondani (írni), a tényleges IQ-hoz.
2015. márc. 13. 00:36
 14/18 A kérdező kommentje:
Megköszöntem a kritikát és tanulok a hibáimból. Most tegyük fel,hogy nem tudok helyesen vesszőket elhelyezni, miben befolyásolja ez a tényleges logikai intelligencia hányadosomat? MI van ha ez egy rosz berögződés, ami nem érdekel hogy így van? Én most nem szeretnék ezen vitatkozni, mivel tény, hogy ebben igazad van. Ez egy fajta lexikális tudás, amit "nem illik" ne tudni. Azt azért szeretném hozzáfűzni, hogy te azért utolsó nem értetted a feltett kérdést. Én elfogadom a kritikát, tanulok a hibáimból, de ha felteszek egy kérdést, ami nyelvtanilag nincs helyesen felépítve, akkor érthető módon nem azt várom el, hogy a vesszőhibáimba kössenek bele, sőt már rohadt unalmas, hogy ezen az oldalon mindenkit kioktatnak helyesírásból.
2015. márc. 13. 17:57
 15/18 A kérdező kommentje:
jah és igen most látom, hogy 2 szerencsétlen vesszőbe kötsz bele és egy helytelenül használt fogalomba, ami természetesen idegen nyelvből átvett új fogalom
2015. márc. 13. 17:59
 16/18 anonim válasza:
0%
Az pitymallik. Nem pedig pittymallik. Te utolsó!!!
2015. szept. 13. 17:15
 17/18 anonim válasza:

Hozzátenném, hogy a helyesírás, műveletlenség, bunkóság stb mind-mind irreleváns az IQ-nál. Mensa tag vagyok, az emberek 99%-nál magasabb az IQ-m, a Mensa tagoknál mindenkinek legalább az emberek 98%-nál magasabb.. És van köztünk közmunkástól kezdve börtönviselt embereken át sok doktoris tudósokig mindenféle foglalkozású-etnikumú-stbstb ember. Én magam érettségivel rendelkezem és egy félbehagyott egyetemmel, amit meguntam és céget alapítottam. De vannak olyanok,akik ténylegesen kibuktak a suliból és kétkezi munkából élnek. Hoppá,mi? Ja,nem.. Mert az IQ egy veled született dolog, mintha most arról beszélnénk,hogy lusta,nem sportos,de baromi magas,égimeszelő emberekből mégse lett kosaras,pedig a világ ezt várná tőlük,hisz magasak.. Nem,nem elvárás,hogy kosaras legyen,ahogy nálunk sem az,hogy művelt,vagy okos,mert azok teljesen más fogalmak. Sokak azt gondolják,hogy csak a magas IQ miatt ők többek, ők hűde okosak.. nem.. csak magas az intelligencia hányadosuk. Jobban tudnak tanulni,valóban úgymond több van bennük,de ha nem hozzák ki,akkor baszhatják. A mensa-s online iq teszt nem rossz,viszont ha már kitöltötted 2-szer,akkor 3-adjára rájössz a dolgokra átlagos iq-val is és kitöltöd 125+ra.. úgyhogy nem jelent sokat,menj el az igazi Mensa-s iq tesztre, a honlapon látod az időpontokat, hónap első szombatján van Bp-en, többit nem tudom.

Ország tesztje mókán meg online ugyanaz a 70 kérdés van,szintúgy szét lehet csalni. Papíros.. 3000 Ft jelenleg, semmi pénz és megéri. Ha bekerülsz mensaba rengeteg érdekes program van, éves tagdíj van persze,de semmi az.. elmész 1 programra és visszahozta az árát. Híres emberekkel, elismert szakemberekkel,tudósokkal,orvosokkal találkozhattok, akár házon belül is.. Pl a Modern Család Luke-ja (Nolan Gould) is Mensa tag,vele egy külföldi találkozón össze is barátkoztam, félévente tartjuk a kapcsolatot. De arra is jó,hogy egymásnak külföldön szállást ingyen biztosítunk,ha megtehetjük,aki akarja. Többször nyaraltam USA-ban úgy,hogy mindig más városban mensa tagnál szálltam meg. Tényleg megéri belépni,jó buli és fejlődhetsz is akár szakmailag,akár egyéb készségekben, vagy szimplán műveltségednek se tesz rosszat.

2017. aug. 30. 10:59
 18/18 anonim válasza:

A helyesírás igenis elég jól mutatja az IQ-t. Akit meg nem érdekel a helyesírás, annak eleve rossz a helyesírása, de még igénytelen is, ha nem érdekli.

De ha a magas IQ nem jelenti azt, hogy az ember okos, akkor ott nagy baj van. Az okosnak magas az IQ-ja.

A Mensa-féle IQ-teszttel meg csak az a baj, hogy nem egészen az IQ-t méri, vagyis az IQ-nak csak egy részét méri. Azt a részét, amit a Ravent-teszt is mér, csak ezt állítólag tilos megemlíteni mensás körökben. Mármint a Raven egy tiltott szó. Ez azért mutatja, hogy mi is az a Mensa. Nem nagy szám.

2023. jún. 19. 00:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!