Ha a mensa online iq tesztje szerint elértem a maximumot vagyis a 125 pontot, de az tovább nem mér, akkor, hogyan tudhatnám meg az igazi értéket online?
6-os, igazad van, legalábbis nagy részben. Bár azt tartják, hogy a helyesírás az intelligencia fokmérője, és ezzel maximálisan egyetértek.
Kérdező, nem a becsúszott + vesszőre gondoltam, hanem a hiányzó vesszőkre. Hogy világos legyen, leírom helyesen a mondataidat.
"Ha a Mensa online IQ-tesztje szerint elértem a maximumot, vagyis a 125 pontot, de az tovább nem mér, akkor hogyan tudhatnám meg az igazi értéket online?
Mennyire reális ez a teszt, és hogyan tudhatnám online letesztelni az igazi IQ-mat? És ez milyen szintnek felelne meg?
Köszönöm a válaszokat, elsősorban a + vessző véletlenül csúszott be, papírra kézzel tökéletesen tudok írni, szóval ez nem téma. Másodszor pedig nem érdekel, hogy az IQ-t hogyan kéne magyar szövegkörnyezetben használni, és én is csak annyit tudok mondani, hogy az égvilágon semmi közük nincs az ilyen hibáknak a ténylegesen IQ-hoz. Ja, és nem vagyok aggastyán, 16 éves vagyok."
Egy intelligens ember megköszöni a kritikát, és próbál tanulni a hibáiból. A "szóval ez nem téma" nem a megfelelő reakció.
Hozzátenném, hogy a helyesírás, műveletlenség, bunkóság stb mind-mind irreleváns az IQ-nál. Mensa tag vagyok, az emberek 99%-nál magasabb az IQ-m, a Mensa tagoknál mindenkinek legalább az emberek 98%-nál magasabb.. És van köztünk közmunkástól kezdve börtönviselt embereken át sok doktoris tudósokig mindenféle foglalkozású-etnikumú-stbstb ember. Én magam érettségivel rendelkezem és egy félbehagyott egyetemmel, amit meguntam és céget alapítottam. De vannak olyanok,akik ténylegesen kibuktak a suliból és kétkezi munkából élnek. Hoppá,mi? Ja,nem.. Mert az IQ egy veled született dolog, mintha most arról beszélnénk,hogy lusta,nem sportos,de baromi magas,égimeszelő emberekből mégse lett kosaras,pedig a világ ezt várná tőlük,hisz magasak.. Nem,nem elvárás,hogy kosaras legyen,ahogy nálunk sem az,hogy művelt,vagy okos,mert azok teljesen más fogalmak. Sokak azt gondolják,hogy csak a magas IQ miatt ők többek, ők hűde okosak.. nem.. csak magas az intelligencia hányadosuk. Jobban tudnak tanulni,valóban úgymond több van bennük,de ha nem hozzák ki,akkor baszhatják. A mensa-s online iq teszt nem rossz,viszont ha már kitöltötted 2-szer,akkor 3-adjára rájössz a dolgokra átlagos iq-val is és kitöltöd 125+ra.. úgyhogy nem jelent sokat,menj el az igazi Mensa-s iq tesztre, a honlapon látod az időpontokat, hónap első szombatján van Bp-en, többit nem tudom.
Ország tesztje mókán meg online ugyanaz a 70 kérdés van,szintúgy szét lehet csalni. Papíros.. 3000 Ft jelenleg, semmi pénz és megéri. Ha bekerülsz mensaba rengeteg érdekes program van, éves tagdíj van persze,de semmi az.. elmész 1 programra és visszahozta az árát. Híres emberekkel, elismert szakemberekkel,tudósokkal,orvosokkal találkozhattok, akár házon belül is.. Pl a Modern Család Luke-ja (Nolan Gould) is Mensa tag,vele egy külföldi találkozón össze is barátkoztam, félévente tartjuk a kapcsolatot. De arra is jó,hogy egymásnak külföldön szállást ingyen biztosítunk,ha megtehetjük,aki akarja. Többször nyaraltam USA-ban úgy,hogy mindig más városban mensa tagnál szálltam meg. Tényleg megéri belépni,jó buli és fejlődhetsz is akár szakmailag,akár egyéb készségekben, vagy szimplán műveltségednek se tesz rosszat.
A helyesírás igenis elég jól mutatja az IQ-t. Akit meg nem érdekel a helyesírás, annak eleve rossz a helyesírása, de még igénytelen is, ha nem érdekli.
De ha a magas IQ nem jelenti azt, hogy az ember okos, akkor ott nagy baj van. Az okosnak magas az IQ-ja.
A Mensa-féle IQ-teszttel meg csak az a baj, hogy nem egészen az IQ-t méri, vagyis az IQ-nak csak egy részét méri. Azt a részét, amit a Ravent-teszt is mér, csak ezt állítólag tilos megemlíteni mensás körökben. Mármint a Raven egy tiltott szó. Ez azért mutatja, hogy mi is az a Mensa. Nem nagy szám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!