Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Mi történne, ha a Földön...

Mi történne, ha a Földön megemelkedne a vízszint? (lent)

Figyelt kérdés

Értem ez alatt a tengereket, óceánokat pl. Úgy nagyon. Egész városokat elöntő szinten. Szeretek írogatni, és kellene egy kis háttérinfó a történetemhez, alaptalan dolgokat nem akarok belevinni. Van erről (vagy hasonló dologról) valami dokumentumfilm, amit tudtok ajánlani? :)

Lehet, hogy ez így sokaknak butaságnak hangzik, de sokat jelentene a segítség, köszi!

2015. márc. 10. 22:04
 1/4 |Orfeusz| ***** válasza:
Konkrétan láttam egyet erről, a Spektrumon van egy ilyen sorozat, "Mi lenne, ha" címen fut azthiszem. Kicsit túloznak benne de a lényeget ki tudod szedni :)
2015. márc. 10. 22:17
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszi! Mindenképp megkeresem
2015. márc. 10. 22:18
 3/4 A kérdező kommentje:
update: Nagyon béna lehetek mert nem találtam. Csak olyat találtam (amiben említést tesznek róla elvileg) hogy "Mi történne ha…: Megszűnne forogni a Föld?"
2015. márc. 11. 06:21
 4/4 anonim ***** válasza:

A földön néha megemelkedik a vízszint. Lásd cunamik. Ekkor azt a lokális helyet elönti, elpusztítja, aztán visszahúzódik. Ha viszont minden jég elolvadna, akkor megemelkedne (nincs kedvem utánanézni, mennyivel). Ekkor sok alacsony szinten lévő települést elöntene és kész. Volt már ilyen. Ma is több település van Hollandiában, amely a tengerszint alatt van, gátak védik.

Persze ha minden jég elolvadna, akkor már elég meleg lenne, aminek beláthatatlan következményei lennének, az elöntött területek ehhez képest szinte érdektelenek.

Ilyen fantáziálásokról dokumentumfilm nem készül, mert az lehetetlen. Ha mégis készül e témában valamiféle film, az pont annyira sületlenség, mint erről vizionálni. A különbség csak a képi formában van.

2015. márc. 11. 12:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!