Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Akik kiugornak a vonatokból,...

Akik kiugornak a vonatokból, miért kerülnek a sínek alá?

Figyelt kérdés

Csomó olyan balesetről hallottam már, hogy rossz vonatra szálltak fel, kiugortak és a sinek alá estek. Ez miért van? Miért nem ugrottak nagyobbat?

Van valami magyarázat rá?

2010. febr. 14. 18:07
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

gondolom volt egy kis tehetetlenség is ott, ugye mozgó vonatból ugrik ki, a teste azzal a sebességgel menne tovább amivel a vonat is. Így esetleg lehet, hogy bebukdácsol a sínekre.

de inkább arra gondolok, hogy nem ugrik rendesen ki.

hol hallottál ilyet amúgy? én még nem olvastam ilyen balesetről.

olyanról hallottam már, hogy a néni két csomaggal ugrott fel a mozgó vonatra amiről a súly lehúzta és becsúszott alá.

2010. febr. 14. 18:21
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Azt tudom, hogy egyszer volt olyan, hogy egy fülkés, dohányzó fülkében cigiztünk, kidobtuk a csikket az ablakon, és az visszajött a szomszéd kabinba :) Pedig erősen kipöcköltük. Sztem valami ilyesmi lehet itt is, a vonat, ahogy halad, erős légellenállás hat az emberre, ami visszaszívja a vonat felé, de közben esik is... és így eshet be alá.

Persze lehet, hogy nincs igazam :)

2010. febr. 14. 18:41
 3/6 anonim ***** válasza:
73%
Ha nem a menetiránnyal megegyezően ugrik ki a mozgó vonatról,akkor "visszafelé" esik,és biztosan a vonat alá kerül.Ha a menetiránnyal megegyezően,akkor van esélye.Attól is függ,milyen sebességgel megy a vonat.
2010. febr. 14. 18:44
 4/6 ToXeN ***** válasza:
100%
Igen! Én is úgy tudom mint az utolsó! És még annyi, hogy az is éppen olyan rossz ha merőlegesen ugranak ki! Csak menetiránnyal megegyezően szabad kiugrani, de persze inkább ne!!
2010. febr. 14. 19:02
 5/6 anonim ***** válasza:
Mozgó vonat körül lecsökken a légnyomás, szívja oldalról a levegőt. Ez is besegíthet.
2010. febr. 14. 19:23
 6/6 anonim ***** válasza:
ez érdekes, a filmeken meg tök lazán kiugrálnak....bár mindig gondoltam h a filmek nem túl hitelesek ilyen téren
2010. febr. 14. 19:59

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!