Keresek egy szót, ami sehogy sem akar eszembe jutni. Mi
lehet ez?
Figyelt kérdés
Valakinek vagy valaminek van egy alapvető dolga, amit mindenki ismer, és ha meghallják azt a valamit vagy valakit, akkor egyből az az alapvető dolog jut eszükbe. Pl. gólyatábor -- szivatás, iskola -- tanulás, GYK -- kérdések stb.
És ezek általában olyan dolgok, amikről a valami/valaki híres.. Vagyis erről a legnépszerűbb. A gólyatábor a szivatásokról híres, az iskola a tanulásról, a GYK meg a kérdésekről. Na, és ezekre van egy szó. Erre lennék kíváncsi. Valaki? :)
Nem teljesen úgy használatos, ahogy írtad, tehát nem elemi jellemzőre mondják, de az általános társalgásokban az összekötődött jelentésű, jellemzőjű dolgokat (pejoratív értelemben a rögzült előítéletekre is használják) sztereotípiáknak hívják.
2015. márc. 4. 08:51
6/12 anonim válasza:
Miért pontoztátok le a 2. és 3. válaszát???
Ugyan olyan helyes válasz a kérdésre mint a többi. Vagy ha nem tudjátok, hogy mi az akkor nem lepontozni kell a furcsa, idegen szavakat hanem megnézni mit is jelentenek
2015. márc. 4. 16:52
7/12 Vree válasza:
ismertetőjegy (ismertetőjel)
jellegzetesség
névjegy(-kártya)
védjegy, szabadalom
jellemző szokás
2015. márc. 4. 18:19
8/12 anonim válasza:
Az összes válasz le van pontozva...
2015. márc. 4. 20:40
9/12 A kérdező kommentje:
Én mindenkinek zöld kezecskét adtam, mert tök jó szavakat írtatok, nem tudom, hogy ki pontozgat lefele. Egyébként a 'védjegy' volt az, amit kerestem. :) Egy fogalmazáshoz kellett, de végül is az 'attribútum'-ot írtam bele, mert az is illett oda, és a 'védjegy'-et sajna későn kaptam meg. :D De legalább már tudom, és nem piszkálja az agyamat, nagyon rossz volt, hogy a nyelvem hegyén van, de nem tudom. :)
2015. márc. 4. 21:57
10/12 Hajú Kék válasza:
Hát, ha a gólyatábornak a "szívatás" a védjegye, akkor jól meg van védve, aszondom!!!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!