Hogyan lehet a kalcitot kikristályosítani? (a többi lent)
Hallottam egyszer valahol, hogy valamibe beáztatva, ez az ásvány kikristályosodik, ha egy cserépdarabot teszünk az oldatba(oldat???)és azt nem tudom hogy mit tegyek ebbe az oldatba? Mert nem emlékszem.
Ja és ha ezt a kristályosodott kalcitot kitesszük a napfényre, fluoreszkálni fog.
mit értesz kalcit oldat alatt?
az közönséges esetben egy ásvány
Egyébként a kristályosítást a legtöbb esetben ugyanúgy kell végezni. Elpárologtatod az oldószer 1 részét, hagyod lehűlni. És szépen ki fog válni az oldatból. Ha mégsem akkor kapargasd az edény falát kicsit, vagy párold be jobban.
Esetleg be is oldhatod az anyagot, úgy ha belelógatsz vmit. ilyenkor az anyag saját kristályát szoktuk belemeríteni
A kalcit egyenlő kalcium kabonáttal, ez szénsavban oldható (kalcium hidrogénkarbonát lesz belőle) ami könnyen visszabomlik kalcium-karbonátra.
Szerintem ezen az alpon kéne elindulni, csak kérdés, hogy hogyan kristályosítható ki olyan szép kristályokként és nem egy amorf porként. Sajnos valószínűleg nagy nyomás fog kelleni neki......
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!