Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Szimbólum-kutató szeretnék...

Szimbólum-kutató szeretnék lenni, merre menjek fősulira?

Figyelt kérdés
Nagyon jó vagyok töriből, logikám is van, angol nyelv is megy és franciát szeretnék még tanulni. Nagyon de nagyon tetszik ez a munka (tudom megélni nehéz lehet belőle, de szívesen tanítanék egyetemen és adnék előadásokat-jó az előadóképességem is- és könyvet is írhatnék akár...). Az érdekelne, nektek mi erről a véleményetek? Hol lehet ilyet tanulni (gondolom nem Magyarországon). Jaj, és mielőtt valaki beoltana, hogy a Da Vinci Kód majmolója vagyok meg mit tudom én mi, ez nem egy fellángolás, ténleg tudom régóta, hogy ez szeretnék lenni. Nemtudom számít-e de eszem is meg lenne hozzá, mint az elején írtam megy a töri, érdekel is, logikám is van, angol is ha ugye külföldre mennék valamint ténleg tiszta szívemből érdekelnek ezek a dolgok (a Da Vinci Kódot 12 éves koromban olvastam elősször, azóta 3x elolvastam-és meg is értek belőle mindent; mindenki szerint érett a gondolkodásom). És tudom, kicsit beképzeltnek tűnök, hogy ennyi jót írtam magamról, de ezt sok más ember mondta nekem. Válaszokat előre is köszönöm! 15/L

2015. márc. 2. 19:40
1 2
 11/12 anonim válasza:

Ilyesmi területeken kellene keresgélni: kulturantropológia, vallásfilozófia, hermetika, okkultizmus, vallásetnológia, vallástörténelem, klasszika filológia, tradicionalizmus.

Amúgy szerintem nincs kimondottan olyan állás, hogy szimbólum-kutató, ez kb olyan lehet, mintha valaki azt mondaná magáról, hogy szalvéta-gyűjtő, inkább érdeklődési kör megnevezése, vagy specializáció egy témán belül

2018. nov. 5. 23:32
 12/12 anonim válasza:

Újra #11 vagyok. A wikipedia oldalon a Robert Langdon szócikkben ez található:

"He is a Harvard University professor of religious iconology and "symbology" (a fictional field related to the study of historic symbols, which is not methodologically connected to the actual discipline of semiotics)."

Szóval ilyet nem lehet tanulni közvetlenül, ilyen szakma önmagában nincs. Ajánlom viszont Hoppál-Jankovics-Nagy-Szemadám: Jelképtár című könyvet, Tokaji Zsolt: Kínai jelképtár, Mircea Eliade: Vallási hiedelmek és eszmék története 1-3., Kurt Seligman: Mágia és okkultizmus az európai gondolkodásban, Paolo Santarcangeli: A labirintusok könyve, Joseph Campbell: Velünk élő mítoszok, Campbell: Az ezerarcú hős, asztrológiai könyvek, egyiptomi és ógörög mítoszok, Tabula smaragdina, népmeséket kutató könyvek, ilyesmik...

2018. nov. 6. 08:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!