A "vasember" ruhája a valóságban megvalósítható?
Figyelt kérdés
Tudjátok a filmbeli vasemberre gondoltam, és ahogy elgondolkoztam rajta semmi olyat nem találtam ami nagy fejtörést okozhatna az agytrösztöknek. Max nem olyan kicsi, hanem kicsivel nagyobb lenne a cucc, de megoldható enne szerintem.2010. febr. 13. 19:07
11/15 anonim válasza:
Az egésznek az elektroika a legnagyobb feladat. Energiaellátás? hát a ruha síkjában sok sok sok valami telepet beépíteni, meg a mozgással termelhető energia, szal olyasmi mint valami dinamó vagy ilyesmi, de ahhoz nagy észnek kell lenni. a Repülés az kizárt sztem. a lézer is :) Bár létezik igazi lézer, de az ágyú és az oroszok már egy amcsi műholdat el lőttek vele. eprsze nem úgy kell elképzelni mint a star warsban, hanem rengeteg láthatatlan kis részecske ami képes tolni.
12/15 anonim válasza:
Meglehetne valósítani! ha az idegrendszeredbe annyi tű lenne, hogy az izmaidra rákapcsolódik és ha érzékeli hogy befeszül a combod, ha fel akarsz állni, akkor elektronikusan segíti 95% ban a felállást. mert ugye nem bírnád megmozdítani, ha titánból lenne. Másrészt meg hova fér a lőszer? hova fér az üzemenyag? meglehetne a repülést is oldani, úgy mind a jetpack-ot. csak max. 1 percre lenne elég, mert több üzemenyagot nem tudna hol elvinni. a lövést és a célzást, a repülés irányítását meg úgy lehetne megoldani, hogy a kezdbe lenne egy joystick :)
13/15 anonim válasza:
Energiához pl lehetne egy mágneses (Tesla) motort csinálni....
Repülésre ott lenne a Jetpack.
A ruha védelmét meg STF kevlár oldaná meg (egy STF kevlár réteg olyan mint 4-5 sima kevlár réteg)
Fegyvereket be lehetne építeni vagy elektromos fegyver lenne amit a tesla biztosítana.
+ beépített monitor a sisakba ami 360° lát körbe.
Csak hát ez bonyolult és nem két forint hanem olyan 500-1000 millió dollár.
14/15 Kürti Dávid válasza:
Az energiaforrás lehetne "hidegfúzió" is!!!!!! :D
15/15 anonim válasza:
Igazából a mozgáshoz nem kell érzékelő tűket magadba szurkálni! Elég pár nyomásérzékelő a mozgó testrészekbe és onnantól a motor tudja, hogy merre kell mozognia. Az energia megoldható elméletben, csak nagyon veszélyes a nagy sebességű szállítása. Fegyvernek: ha nem is lézer, de vannak nagyon jól éghető anyagok (pl. Magnézium sűrű levegőben) amikkel egy kicsit hasonló hatást lehet elérni a kilőjük. A repülésről annyit, hogy egy jet-packkel megoldható és, hogy a vasemberből is csórjunk egy kicsit a kezünkön, lábunkon lévő kicsi (nem is rakéta, elég egy erősebb rotor) hajtóművekkel egész jól irányítható a cucc. Összeségében megoldható lenne kisebb nagyobb eltérésekkel csak egyáltalán nem gazdaságos és nagyon veszélyes a benne lévő nagy energia. Valószínűleg mielőtt bekapcsolnád agyonkúrna az áram.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!