Egyszerű egyenletrendezés: Hogy tudom átalakítani az induktív reaktancia képletét (XL=2*pi*f*L) f-re?
Figyelt kérdés
Mindig is utáltam az egyenleteket, és most ez is kifogott rajtam! A válaszokat köszönöm előre is!#matematika #elektronika #egyenlet #képlet #induktivitás #elektrotechnika #átrendezés #reaktancia #induktív reaktancia
2015. febr. 22. 16:29
2/6 A kérdező kommentje:
Francba, én meg az f-fel próbáltam osztogatni :D
XL/(2*pi*L)=f
Köszönöm!
2015. febr. 22. 16:32
3/6 anonim válasza:
Már ne is haragudj de a váltóáarmú ellenállások emelt középiskolai anyga, vagy egyetemi anyag...szóval ha egy egyenletet nem tudsz átrendezni akkor hogyan tanulhatsz ilyeneket????
4/6 A kérdező kommentje:
Középiskola 11.
Nehéz kérdés... Vannak olyan témakörök a matekban, amiket egyáltalán nem értek. Például az egyenletrendszereket, vagy a függvények ábrázolását koordinátarendszerben. Az egyenleteket még valahogy meg is tanultam, de nem ártana már felfrissíteni.
A szögfüggvényekkel például semmi bajom (kell is a váltakozóáramú körökhöz!)
2015. febr. 22. 21:54
5/6 anonim válasza:
:) ez vicces
a váltóáram egyik leglénygeesebb eleme a sinusos időfüggés
6/6 anonim válasza:
3as vagyok:
Hát akkor szerintem hajts rá a matekra akár külön tanárral, mert ha a fizika érdekel (gondolom érdekel mert ezt fakton tanítják) akkor amellé nagyon nagyon fontos a matek.
Az pedig elég elszomorító, hogy 11-be nehézséget okoz leosztani egy egyenletet :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!