De rég hallottam már ezt a kifejezést. :D
A kandikamera tulajdonképpen az amikor valaki megszivatsz és felveszed videóra. Régebben erre külön műsorok is voltak. (Kész átverés, Csíííííz)
A "kandi kamera" (a kandikál szóból, lásd #2est) azoknak a TV-műsoroknak a neve, ahol valakit szándékosan megtréfálnak/beugrasztanak, miközben nem tudja, hogy filmezik. Általában a "csattanó" (amikor már az áldozat már teljesen felháborodott/megzavarodott), hogy a tréfamester felfedi, hogy filmeznek és megmutatja az illetőnek, hogy hol van a kamera.
A varázsa kicsit megkopott ma, amikor bárki le tud kamerázni és közzétenni bárkit, de vannak akik most az internet korában is próbálkoznak, pl. a Just For Laughs tv. (de ha YouTube-on rákeresel a prank (=beugratás angolul) szóra vagy ugyanerre magyarul, biztos sok hasonló videót találsz.)
Tágabb értelemben lehet mondani minden rejtett kamerára.Amivel valakit úgy vesznek fel, hogy nem tud róla.
(pl: A bankrabló nem tudta, hogy a kandi kamera rögzítette az arcát. stb.)
Engem meg az lepett meg, hogy a "kandi" szó is létezik önállóan; és ezt csak most fedeztem fel, hogy újra a linkre kattintottam. :D
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!