Iq tényleg egy nagy hülyeség? Nem függ össze azzal, hogy mennyire vagy okos?
Ennek a kérdésnek nem ebben a témakörben lenne a helyes te IQ harcos :D
A viccet félretéve: Ha az okosságon a lexikális műveltséget érted, akkor nem, az IQ nem azt méri, hogy mondjuk olvastál-e Homéroszt, vagy mit tudsz Nagy Sándorról.
Egy kis infó:
Mert nekem az iq-m 120,de viszont suliban,nem sok minden "ragad/t rám".
Akkor buta vagyok,vagy okos?:)
Sztem ne az IQ-ra alapozz. Végülis több IQ teszt van a neten is, ha valahol rossz eredményt érsz el, akkor buta leszel?
Nem érdemes komolyan venni. Hogy okos vagy-e az attól függ, hogy tanulsz (szorgalom kérdése is, tehát ne keserítsen el, ha nem ragad rád. Húzz bele jobban!), illetve hogy tudod elrendezni a dolgaidat, mennyire találod fel magad a nehéz helyzetekben.
Mit értesz okosság alatt? Az IQ a problémamegoldásban, a lényeg megragadásában és ehhez hasonló dolgokra vonatkozik.
Egy intelligens személy a képességeire, tapasztalataira támaszkodva képes a megfelelő döntés gyors meghozatalára.
Persze a modernebb IQ mérő eszközök külön kérdéseket tesznek fel a verbális és a "reális" intelligenciára, így ott már szerepet kap a köznyelv szerinti "okosság", hiszen általános ismereteket, illetve hasonló területeket érintő kérdések kerülnek előtérbe. De a legtöbb inkább csak az általam előbb említett oldalt tesztelik, aminek valljuk be nem sok köze van az "okossághoz".
A szorgalommal jobb eredményt ér egy átlagon aluli képességű, mint egy lusta tehetséges.
De egy szorgalomban azonos, tehetségében különböző emberek közül a tehetséges viszi többre. Tehetség egy része az IQ, mint azt előttem is írták. A tanulás módszerei és szorgalom jobban befolyásolja az iskolai eredményt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!