Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Iq tényleg egy nagy hülyeség?...

Iq tényleg egy nagy hülyeség? Nem függ össze azzal, hogy mennyire vagy okos?

Figyelt kérdés

2015. febr. 6. 01:51
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

Ennek a kérdésnek nem ebben a témakörben lenne a helyes te IQ harcos :D

A viccet félretéve: Ha az okosságon a lexikális műveltséget érted, akkor nem, az IQ nem azt méri, hogy mondjuk olvastál-e Homéroszt, vagy mit tudsz Nagy Sándorról.

Egy kis infó:

[link]

2015. febr. 6. 01:55
 2/13 A kérdező kommentje:

Mert nekem az iq-m 120,de viszont suliban,nem sok minden "ragad/t rám".

Akkor buta vagyok,vagy okos?:)

2015. febr. 6. 02:02
 3/13 anonim ***** válasza:
61%

Sztem ne az IQ-ra alapozz. Végülis több IQ teszt van a neten is, ha valahol rossz eredményt érsz el, akkor buta leszel?

Nem érdemes komolyan venni. Hogy okos vagy-e az attól függ, hogy tanulsz (szorgalom kérdése is, tehát ne keserítsen el, ha nem ragad rád. Húzz bele jobban!), illetve hogy tudod elrendezni a dolgaidat, mennyire találod fel magad a nehéz helyzetekben.

2015. febr. 6. 02:10
 4/13 anonim ***** válasza:
64%

Mit értesz okosság alatt? Az IQ a problémamegoldásban, a lényeg megragadásában és ehhez hasonló dolgokra vonatkozik.

Egy intelligens személy a képességeire, tapasztalataira támaszkodva képes a megfelelő döntés gyors meghozatalára.

Persze a modernebb IQ mérő eszközök külön kérdéseket tesznek fel a verbális és a "reális" intelligenciára, így ott már szerepet kap a köznyelv szerinti "okosság", hiszen általános ismereteket, illetve hasonló területeket érintő kérdések kerülnek előtérbe. De a legtöbb inkább csak az általam előbb említett oldalt tesztelik, aminek valljuk be nem sok köze van az "okossághoz".

2015. febr. 6. 02:13
 5/13 anonim válasza:
Tanuás (megragad) = képesség amit fejlesztesz.
2015. febr. 6. 02:14
 6/13 A kérdező kommentje:
Pl,nem tudom mennyi a pi értéke,de viszont az iq-m jó..
2015. febr. 6. 02:20
 7/13 anonim válasza:
64%
Az IQ az agy teljesítőképességét jelöli, függetlenül attól, hogy mire vittük az életbe és, hogy mennyi információ van a birtokunkba. Az okosság pedig inkább arra utal, hogy mennyire "fejlesztettük" ki az agyunkat, mennyire edzett, tehát a tényleges teljesítmény, amit kihoztunk belőle, olyan mint az izomzat, az IQ aza született tulajdonság, genetika, míg az okossági szint a tudásmennyiség, függetlenül iskolai végzettségtől, de azért 80%-ba köthető hozzá.
2015. febr. 6. 02:36
 8/13 anonim ***** válasza:
90%

A szorgalommal jobb eredményt ér egy átlagon aluli képességű, mint egy lusta tehetséges.

De egy szorgalomban azonos, tehetségében különböző emberek közül a tehetséges viszi többre. Tehetség egy része az IQ, mint azt előttem is írták. A tanulás módszerei és szorgalom jobban befolyásolja az iskolai eredményt.

2015. febr. 6. 03:11
 9/13 anonim ***** válasza:
51%
Megkérdezhettem, melyik teszten lett az eredményed a 120as iq?
2015. febr. 6. 10:16
 10/13 anonim ***** válasza:
33%
Hiába jó valakinek a problémamegoldó képessége, ha az oktatási rendszer nagyrészt a "magold be és mondd vissza szó szerint" elveken alapul. Később majd tudod használni, mert akkor már hasznos lesz, de addig valahogy el kell jutni.
2015. febr. 6. 10:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!