Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Bármennyit/bárhogyan tanulok,...

Bármennyit/bárhogyan tanulok, de nem értem a matekot?

Figyelt kérdés
Elegem van már a matekból. Nagyon-nagyon nem értek semmit, félévkor épphogy 2-es voltam, most meg szereztem már két 1est.. Suliban ha matek óra következik görcsbe rándul a gyomrom, elmegy az életkedvem is. Minden másban jó vagyok. A tanár mondja mindig hogy akinek nem megy a matek annak nem kell idejárni. Márpedig nem a matek a fő tantárgy az iskolában, szeretem a többi tantárgyat és jó is vagyok belőlük csak ez a fránya matek.... Nem akarok belőle megbukni!!!!!! Mindig mondja a tanár hogy járjak korrepetálásra. Egy csomószor voltam, de nem magyaráz érthetőbben ugyanúgy hadar, és érthetetlen amit mond. Holnap is dolgozatot írunk belőle és már nem is tanulok rá mert annyira felesleges. 1es lesz az is :(( Én annyira próbálkozom de úgy látom semmi értelme. Az előző dolgozatokra is órákat tanultam, csináltam a feladatokat (legalább is próbáltam, mert nem értem). És semmi. :( Mit csináljaak?
2015. febr. 2. 18:18
1 2
 1/13 Vree ***** válasza:
100%
Átkozd meg a szxr tanárt, és menj el egy korrepetítorhoz, aki rendesen elmagyarázza.
2015. febr. 2. 18:22
 2/13 anonim válasza:
100%
Nem tudom milyen az anyagi háttered, de érdemes lenne befektetni egy magántanárra, ha más nem is, akkor megkérni valamelyik osztálytársad hogy korrepetáljon.
2015. febr. 2. 18:23
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Hányadikos vagy? Melyik anyagnál tartotok?
2015. febr. 2. 18:29
 4/13 A kérdező kommentje:

10.-es, szinusz,koszinusz,tangens

Az a gáz hogy az osztály fele nem érti és még a tanár van kiborulva.. Szerintem minket nehezebben érintenek a rossz jegyek...

2015. febr. 2. 18:33
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos sokan vannak, akik nem alkalmasak a tanári pályára, aztán mégis ott rontják a levegőt. Menj el egy magántanárhoz, pár óra után kiderül, hogy passzoltok-e. Ha nem, akkor válts.
2015. febr. 2. 19:11
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
Diszkalkúliás vagy vagy pedig részlegesen funkcionális analfabéta
2015. febr. 2. 19:13
 7/13 A kérdező kommentje:
Csináltam már diszkalkuliás tesztet, és 1 hibám lett figyelmetlenség miatt. Nem vagyok hülye, nem voltam hülye eddig matekból logikám is jó bizonyos dolgoknál kivéve a mateknál. Ma már rámjött a sírógörcs a matek miatt, mekkora élmény lesz a holnapi doga :(
2015. febr. 2. 20:42
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

A trigonometria a középiskolai matematika legnehezebb része. Nézd meg a Wikipédiában:

[link]

[link]

[link]

2015. febr. 2. 21:20
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

Ez ugyan érettségi felkészítő, de segíthet:

http://www.youtube.com/watch?v=F3j8KIYWAMk

Sulinet

[link]

lap.hu

[link]

Feladatok megoldásokkal

[link]

Puska helyett

[link]

2015. febr. 2. 21:24
 10/13 anonim ***** válasza:
100%
Az is lehet, hogy az alapok hiányoznak a szögfüggvények megértéséhez. Háromszög, szögek, oldalak, ezek összefüggései, arányai, kapcsolatai. Ha így van, akkor korábbi anyagot kell először megérteni, mert a trigonometria ezekre épül. Ha nincs megfelelő alap, a ház is látványosan dől össze.
2015. febr. 3. 11:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!