A magasabb IQ befolyásolj a tanulást?
Figyelt kérdés
Ha az IQ-m magasabb, mint az átlag embereknek, akkor könyebben tanulok?2015. febr. 1. 19:54
2/9 anonim válasza:
Elvileg igen, de nem ilyen egyszerű. A magasabb IQ még semmire sem garancia, de tény, hogy a magasabb IQ-júak között nagyobb eséllyel találunk olyat, aki könnyebben tanul. Minél magasabb az IQ-ja valakinek, annál nagyobb eséllyel fog könnyebben tanulni másoknál, és minél alacsonyabb annál kisebb eséllyel fog könnyen tanulni. Dióhéjban kb. ennyi.
3/9 Vree válasza:
A magas ikú azt jelenti, hogy előrébb tartasz.
IQból nem fog kiderülni, hogy genetika vagy csak sok tanulás, pláne ebben a korban.
4/9 anonim válasza:
Ha nem akarsz nyelvtant tanulni nem bebirod megtanulni,csak ha te is akkaraz tanulni akkor megy.Én se tanulom azt amit nem akkarok pedig kellene.
5/9 anonim válasza:
A magasabb IQ elvben segíthet, hogy új, ismeretlen információt könnyebben megérts és felhasználj.
De csak elvben! :)
6/9 Wadmalac válasza:
Megértést segítheti, de a memóriához nincs köze.
7/9 gabiari válasza:
Az IQ nem azt mutatja, hogy hogyan tanulsz, hanem, hogy mit tudsz! Tehát tudományosan nézve nincs összefüggés. Legalább is én mindig ezzel vigasztaltam magamat, mivel pocsék tanuló voltam!
8/9 Wadmalac válasza:
Látom, kéznyomkodó kommandó megint dolgozik. :D
9/9 anonim válasza:
Nekem sokkal magasabb ( tagja vagyok a mensa hungariqának ), és sokkal könnyebben tanultam, mint a többiek - ha érdekelt.
Ami nem érdekelt, nem tanultam meg. Emiatt volt olyan tárgy amiből szín 5-ös voltam, volt, amiből meg akartak húzni. Tehát igen, befolyásolja :D
De kétségtelen, hogy a fősulit is minimális tanulás mellett végeztem el, mint ahogyan utána is bármit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!