Tudnátok nekem segíteni? (Angolban)
Sziasztok! Valaki nem tudna nekem segíteni? Angolból fogok szóbelizni és vannak megadva témák és kéne egy kis segítség a kidolgozáshoz. Egyébként 8.os vagyok. Előre is köszönöm ha valaki segítene benne:)
Témák: házimunka, étkezés, olvasás, zene, nyaralás, utazás, állatok, öltözködés
Kb. 8-10 mondat kellene.
Leírod magyarul, Google fordító lefordítja, aztán egy kis ráncfelvarrás és kész is. :) Ha tényleg szóbeli akkor pedig tőmondatokban elég lesz.
Ne légy lusta, nem csináljuk meg neked :P Ettől tanulsz.
Szerintem is írd le magyarul, aztán a kritikus szavakat szótárazd ki, jegyezd meg.
Pl. porszívó, mosogatás, étkezések (breakfast, dinner, launch, supper, have a snack, stb.), étterem, gyorskajálda, üzemi kajálda (cafeteria), regény, novella, szereplő, hangszer, komoly- és könnyűzene, strand, matrac, gumikacsa, szálloda ("hotel" kiejtésére, a hangsúlyra figyelj), utazás, kiruccanás, kirándulás, stb.
Mondjuk ahelyett, hogy páran beszólogatnak a kérdezőnek, legalább pár tippet adhattak volna, hogy hogyan induljon el. Ha már ír valaki, legalább tanácsot adjon a kérdezőnek.
Kérdező, te meg ne azt kérd, hogy küldjék át, mert akkor tényleg a büdös életben nem tanulod meg, hanem segítséget kérj, hogy hogyan fogj hozzá. Értem én, hogy rossz a tanár, de a nem akarásnak is nyögés a vége.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!