Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Van itt olyan, aki sebésznek...

Van itt olyan, aki sebésznek tanul/tanult?

Figyelt kérdés

10.osztályos vagyok és sebész szeretetnék lenni. Tudtok valami tanácsot adni, hogy mit kell tennem, hogy sebész legyek vagy esetleg mesélnétek az egyetemi életről, esetleg leírnátok a tapasztalataitokat?

Most nagyon ráhajtottam az emelt fizikára és bioszra remélem jó úton haladok. :)

16/L

2015. jan. 18. 14:11
 1/4 anonim ***** válasza:
Sebész egyetem nincs. Általános orvosi van, utána lehet szakosodni.
2015. jan. 19. 10:11
 2/4 anonim válasza:

Szia!

10. osztályosként szép, hogy ennyire biztos vagy a sebészetben, de ezt úgyis csak az egyetemen fogod tudni eldönteni, hogy utána merre tovább. Emelt biosz és emelt fizika bekerüléshez szuper, viszont ha nem tanulsz kémiát nagyon nehéz lesz neked az egyetemen. Van biofizika is, de azt sokkal könnyebb túléni emelt fizika tudás nélkül, mint pl. a biokémiát. Nem vagy még elkésve, szóval ha valóban orvosi pályában gondolkodsz, inkább most válts fizikáról kémiára! :)

2015. jan. 19. 10:29
 3/4 A kérdező kommentje:
Csak az a baj a kémiával hogy igyis 3.5vagyok belőle nagyon nem megy és ha ezt választom félek, hogy nem fog sikerülni az érettségim belőle, máepedig az a plusz 50pont kellene. Annyi vigasztal esetleg , hogy majd pótérettségizhetek. Meg a kémiát nagyon utálom örülök, hogy 11.ben már nem kell tanulni, de az orvosi miatt képes vagyok megtenni csak félek nem sikerül. :(
2015. jan. 19. 11:28
 4/4 A kérdező kommentje:
És tudom, hogy nincs sebész egyetem, a szakosodásra gondoltam :) 6év általános orvosi utána rezidensi meg minden még plusz 6év. De én már tudom, hogy mindenféleképpen sebésznek szeretnék a 6év után tanulni azon belül is baleseti-,agy-,szív jön szóba. :)
2015. jan. 19. 11:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!