Telc vagy ECL nyelvvizsga? (angol középfokon)
Kinek milyen tapasztalatai vannak? Melyiket ajánlaná?
Előre is köszönöm a válaszokat!
Szerintem ez attól függ, hogy mit szeretnél kezdeni vele. :)
Ha csak otthoni egyetemhez kell, vagy csak, hogy legyen(és nem valami olyat tanulsz, amihez feltétlen kell az advanced tudás), akkor teljesen mindegy. Én anno telc-et csináltam. Az valamivel ismertebb szerintem.

Összehasonlítási alapom nincs. Ahol én csináltam, ott bementem mindkét vizsgaközpontba, és ahol foglalkoztak is velem (köszöntek, segíteni akartak) és nem csak nyűg voltam nekik oda mentem vizsgázni, és ez a TELC volt.
[TELC]
Az a baj, hogy amióta én csináltam azóta 2x változott az egész. Így sokat nem ér a beszámolóm, mindenesetre az egy nyelvű nyelvvizsga azoknak jó, akik inkább beszélni, használni tudják a nyelvet, és nem iskolában tanultak magyarul beszélő tanártól angolra fordítási gyakorlatokon keresztül.
Nekem sosem volt gondom megérteni az amerikai vagy ausztrál tv és rádió adásokat. Külföldön is 2 óra alatt össze tudtam szedni magam annyira, hogy folyékonyan beszéljek, még ha néha kicsit bonyolultan körüli írva egy-egy szót.
De itt is, mint minden vizsgánál inkább a vizsgára kell készülni, mintsem a tudásra. Tehát érdemes egy aktuális (tavalyi) vizsga könyvet beszerezni és abból felkészülni.
Szóval könnyen 85%feletti eredményt értem el TELC-en.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!