Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Adott 4 szám: 2,5,7,9 . Ezek...

Adott 4 szám: 2,5,7,9 . Ezek vegeredmenye 63! Osztani, szorozni, összeadni, kivonni es zárójelbe helyezni ér a számokat?

Figyelt kérdés
Ennek a feladatnak a megoldására még én sem tudok rájönni... valaki lesz olyan okos? egy 3.-os Matematika könyvben van benne. (egyetemistaként sem tudok a megoldásra rájönni)

2015. jan. 7. 20:57
 1/4 2xSü ***** válasza:

Van egy olyan sejtésem, hogy nincs megoldása. De egyelőre még nem vezettem le mindent, így lehet, hogy tévedek.

A osztás műveletét ki lehet zárni. A számokkal ugye műveleteket végzel, így ki lehet indulni az utolsó műveletből. Ha az szorzás, akkor hogy kell kinéznie (63 valódi osztói segítenek), Ha összeadás, és egy egyszerű számot vonsz ki, akkor miből kell kivonni, és az kijöhet-e a maradék 3 számból.

Alapvetően a (a # b) # (c # d) alakot nem ellenőriztem még igazán végig.

2015. jan. 7. 21:29
 2/4 anonim ***** válasza:
Azt hiszem, hogy a négy alapművelettel és zárójelekkel nem megoldható. Ha lehetséges lenne a hatványozás is, akkor lehetséges lenne.
2015. jan. 7. 22:20
 3/4 anonim ***** válasza:

2//5 + 7*9 = 63 ; // egész osztás

(Pythonba így beírva, ez az eredmény.)

2015. jan. 8. 00:03
 4/4 anonim ***** válasza:
#4: Erre a megoldásra én is gondoltam, de sehol sem írja, hogy egész osztással kell osztani. (Habár valószínű, hogy igen, mivel a 3. osztályban még nincsenek törtszámok)
2015. jan. 8. 00:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!