Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Lehetséges, hogy valaki az...

Lehetséges, hogy valaki az ezüstre legyen allergiás?

Figyelt kérdés
2010. febr. 5. 01:24
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
igen, mind2 tesóm allergiás az ezüstre, vagyis vmi anyagra(nem tom sajnos a nevét) ami az ezüst ékszerekben van. Keress orvosi ezüstből készült ékszereket, azokban nincs az az anyag.
2010. febr. 5. 01:35
 2/7 anonim válasza:
100%
igen, főleg ha nem nagy tisztaságú ezüstről van szó.
2010. febr. 5. 01:44
 3/7 A kérdező kommentje:
Nem tudom, hogy az ezüst e a gond, mert van egy rendes ékszerésznél vett 925ös ezüst gyűrűm azzal smemi gondom és van egy néhány hónapja neten vásárolt karkötőm, amiben benne van a 925ös szám, de az ezüstpróba nincs. Egy ideig nem is volt semmi gondom a karkötővel, de az utóbbi időben elég sok van. Lehetséges, hogy nem ezüst? Vagy valamilyen olyan anyaggal vonták be amire allergiás vagyok?
2010. febr. 5. 01:45
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Ékszerésznél be tudod vizsgáltatni.

Kb 2 perc alatt megmondja.

2010. febr. 5. 03:56
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

nikkel van benne,én arra vagyok allergiás

van amelyikbe nem tesznek,az nikkelmentes ezüst,azt tudom hordani

de a jelölése ugyanaz,nem gondolnak ránk,allergiásokra

2010. febr. 5. 06:54
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

A 925-ös Sterling ezüstben réz és cink van, de ezeket muszáj beletenni. Egyrészt azért, mert a színezüstnek olyan állaga van, mint a gyurma, és gondolom, te se akarod, hogy úgy hajoljon a karkötőd :) Másrészt nagyon gyorsan feketedik. Nikkel az ebben nincs.

Hogy ezen felül a te karkötődet bevonták-e valamilyen felületkezelő anyaggal, azt nem tudom. De Réz- és cinkallergiáról én még nem hallottam, ezüstről igen, szóval valószínűbb, hogy arra vagy érzékeny.

2010. febr. 5. 08:39
 7/7 A kérdező kommentje:
Azt nem hiszem, hogy tébnyleg az ezüsttel lenne bajpoom, mert van rajtam ezüst gyűrű és nyaklánc is azzal smemi gondom (azok teljesen biztosan 925ösek) de ez a karkötő amire csak rá van írva az problémás.
2010. febr. 5. 09:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!