Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » 50000 évvel ezelőtt élő...

50000 évvel ezelőtt élő ősembereknél is 9 hónap volt a terhesség?

Figyelt kérdés
Vagy hosszabb?

2015. jan. 3. 11:35
 1/6 anonim ***** válasza:
36%

Az ősember a genetikát tekintve már majdnem pontosan olyan volt, mint a mai ember. Gyakorlatilag minden ugyanúgy ment nála.

Viszont 50000 éve még nem éltek ősemberek: az akkoriak előemberek voltak. De őnáluk is kb. ennyi lehetett a terhesség ideje, esetleg kicsit rövidebb, ha kisebbek voltak.

Azt ugye tudod, hogy a mai embernek 12 hónapra kellene születnie? Mindannyian koraszülöttek vagyunk, mert a nők nem tudnák tovább hordani a gyereket.

2015. jan. 3. 11:40
 2/6 anonim ***** válasza:

"Azt ugye tudod, hogy a mai embernek 12 hónapra kellene születnie? Mindannyian koraszülöttek vagyunk, mert a nők nem tudnák tovább hordani a gyereket."

Ez.. Elég érdekesen hangzik. Hol hallottad?

2015. jan. 3. 12:22
 3/6 anonim ***** válasza:

Több helyen is, nincs már meg a forrás.

Nézz utána te is! Gondolj pl. arra, hogy mekkora a gyerek feje, és milyen gyámoltalan akár a majmokhoz képest, mikor megszületik, és még utána sokáig.

2015. jan. 3. 12:33
 4/6 anonim válasza:

Marhaság!

Szerintem ugyanúgy 9 hónapra születek az emberek/ősemberek(ahogy tetszik).

Még az se biztos,hogy a túlélés érdekében nem ELŐBB születek az emberek,mert ha csak belegondolsz akkor még a túlélés volt a cél.Szóval szerintem előbb születek az emberek 9 hónapnál

2015. jan. 3. 12:34
 5/6 anonim ***** válasza:

Nem "a túlélés érdekében", hanem mert kisebb volt a testük.

Talán nézz utána, mielőtt nemes egyszerűséggel marhaságnak nevezel valamit.

2015. jan. 3. 13:11
 6/6 Vree ***** válasza:

Ezt én nem így fogalmaztam volna meg. :D A "koraszülés" azt jelenti, hogy a gyerek még nem áll készen a méh elhagyására - a koraszülött babákat például gyakran gépi lélegeztetést igényelnek, mert fejletlen a tüdejük, nem tudnak szopni, mert nincs még szopóreflex, ezért infúziós táplálásra szorulhatnak, inkubátorba kell őket rakni, mert nincs rendes hőszabályzásuk, rossz a vérgeringésük, és több más fejletlenségből adódó betegségtől és további problámától szenvedhetnek.

A 'normális' újszülöttekre ez nyilván nem áll fenn.

A 12 hónapot mint számot mint 'ideálisat1 nem tudom honna vetted, forrás nélkül nem hiszem el. :)

Az internet tanúsága szerint Holly M. Dunsworth publikációjáról (2012) szóló cikk lehetett...Ő javasolta, hogy nem a szülőcsatorna mérete és az agykapacitás lehetett az evolúciós nyomás, amiért emberek és a többi emberszabású 'fejletlenebb' gyerekeket hoznak a világra (sőt, ehhez nem is kellene sokkal nagyobb méhszáj), hanemaz anya kényelme, akinek a metabolizmusa sokkal súlyosabban megborulna és sokkal jobban kimerülne, ha tovább kéne hordania a gyereket, és a személyes túlélés nyomása a fajfenntartás nyomásával szemben itt a 9 hónapnál ért el egy határt. Koraszülésről a cikkben nincs szó. (Ellenkezőleg, még meg is jegyzi, hogy az emberek igazából TOVÁBB hordozzák a gyereket a méhben, mint a többi főemlős, és NAGYOBBAK születéskor a gyerekek.

2015. jan. 3. 13:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!