38 évesen szülni? Miben más a terhesség, maga a szülés és az utána következő kb.6 hónap, mint a fiatalabb anyukáknál?
a különbség ott lehet,ahol a fiatalabb és öregebb szervezetet összehasonlítják
az öregebb szervezet később tud regenerálódni
kevésbé bírja a megterhelést
gynegébb, fáradtabb, energiahiányosabb
nyavajgósabb, aggódósabb, stresszesebb
megfelelő életmóddal, önkontrollal, odafigyeléssel a különbség elég nagy százalékban csökkenthető.
Tapasztalatom az, hogy a talán nehezebben regenerálódott a szervezetem, és hát valljuk be, talán a kötőszöveteim is gyengébbek, mint fiatalon, ezzel az eggyel egyetértek, az összes többi egyén, személyiség, életmódfüggő. Nem vagyok se nyavalygósabb, se kevésbé terhelhető, se fáradékonyabb, mint egy fiatal.
Az esetleges genetikai problémák esélye megnőhet az életkorral, ez tény. Bár én mindkét harminc fölötti szülésemnél alacsony kockázati eredményeim voltak a szűrt genetikai rendellenességekre.
Köszönöm a válaszokat!
Soha nem dohányoztam, mindig sportoltam. Lehet, genetika is , de most is csak max. 25-nek néznek :)
Persze tudom, hogy ez semmire nem garancia...
Fittnek, türelmesnek érzem magam. Nyilván a regenerálódásra nem tudok mit mondani, az majd kiderül..
Kedves 7-es, nem igazán a kérdéshez tartozik, de sajnos én azt látom magam körül pl a munkámban, hogy a 30-40-es korosztályba tartozó munkatársaimat sokkal jobban lehet terhelni, többet bírnak, míg egy 20-on éves nyavalyog, és kikéri magának, ha a 8-10 óráját végig kell dolgoznia.
Persze, mint említettem, akár a 30-40 éveseknél, ez is személyiség, és életmód függő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!