Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » 38 évesen szülni? Miben más a...

38 évesen szülni? Miben más a terhesség, maga a szülés és az utána következő kb.6 hónap, mint a fiatalabb anyukáknál?

Figyelt kérdés
2014. okt. 7. 15:55
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
33%

a különbség ott lehet,ahol a fiatalabb és öregebb szervezetet összehasonlítják

az öregebb szervezet később tud regenerálódni

kevésbé bírja a megterhelést

gynegébb, fáradtabb, energiahiányosabb

nyavajgósabb, aggódósabb, stresszesebb

megfelelő életmóddal, önkontrollal, odafigyeléssel a különbség elég nagy százalékban csökkenthető.

2014. okt. 7. 16:06
 2/14 anonim ***** válasza:
44%
Ismerek olyan 38 évest is, akinek a fittsége egy huszaséval vetekszik, és olyat is, aki már testileg és lelkileg is inkább 50-es. Magadnak kell érezned, mi az, amiben te fiatalos vagy, és hol lehetnek kisebb gondok. A test regenerációja talán picit lassabb, de ez is attól függ, korábban közel negyven évig hogy éltél.
2014. okt. 7. 16:14
 3/14 anonim ***** válasza:

Tapasztalatom az, hogy a talán nehezebben regenerálódott a szervezetem, és hát valljuk be, talán a kötőszöveteim is gyengébbek, mint fiatalon, ezzel az eggyel egyetértek, az összes többi egyén, személyiség, életmódfüggő. Nem vagyok se nyavalygósabb, se kevésbé terhelhető, se fáradékonyabb, mint egy fiatal.

Az esetleges genetikai problémák esélye megnőhet az életkorral, ez tény. Bár én mindkét harminc fölötti szülésemnél alacsony kockázati eredményeim voltak a szűrt genetikai rendellenességekre.

2014. okt. 7. 16:15
 4/14 anonim ***** válasza:
0%
Tuti császár.
2014. okt. 7. 16:16
 5/14 anonim ***** válasza:
81%
43 évesen hüvelyi szülésem volt áprilisban.
2014. okt. 7. 17:19
 6/14 anonim ***** válasza:
3-as vagyok, nem császároznak csak az életkor miatt.
2014. okt. 7. 19:07
 7/14 anonim ***** válasza:
0%
Azt azért merész kijelenteni,hogy fittsége és egészsége egy 20on évessel vetekszik,attól,hogy sportol és egészségesen étkezik még öregszik,csak manapság sok nő abban a tévhitben él,hogy 338-40 évesen még annyira fiatal,mert Ő egészségesen étkezik és sportol,holott baromira nem
2014. okt. 7. 20:12
 8/14 anonim ***** válasza:
*38-40
2014. okt. 7. 20:13
 9/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Soha nem dohányoztam, mindig sportoltam. Lehet, genetika is , de most is csak max. 25-nek néznek :)

Persze tudom, hogy ez semmire nem garancia...

Fittnek, türelmesnek érzem magam. Nyilván a regenerálódásra nem tudok mit mondani, az majd kiderül..

2014. okt. 7. 22:29
 10/14 anonim ***** válasza:

Kedves 7-es, nem igazán a kérdéshez tartozik, de sajnos én azt látom magam körül pl a munkámban, hogy a 30-40-es korosztályba tartozó munkatársaimat sokkal jobban lehet terhelni, többet bírnak, míg egy 20-on éves nyavalyog, és kikéri magának, ha a 8-10 óráját végig kell dolgoznia.

Persze, mint említettem, akár a 30-40 éveseknél, ez is személyiség, és életmód függő.

2014. okt. 8. 13:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!