Matematikával, kémiával, biológiával foglalkozó könyveket tudnátok ajánlani?
Első vagyok:
nos igen akár a 4 jegyű is segíthet. :D
Előbb talán ajánlom a Mozaiknak a tankkönyveit, olvass bele egypárba, szerintem jók, kezdésnek pedig kiváló, nem mellesleg előre felkészülsz az érettségire. :)
Attól is függ, milyen téma érdekel. Például az evolúcióbiológiával kapcsolatban számos jó könyv van. Én nagyon tudom ajánlani Ernst Mayr: Mi az evolúció? című könyvét (a szerző az evolúcióbiológia nagy alakja volt, igaz, a legmodernebb irányzatok keveset szerepelnek benne). Emellett nagyon érdekes (és szerintem középiskolai ismeretekkel is megérthető) Szathmáry Eörs és John Maynard Smith tollából A földi élet regénye. Richard Dawkinstól Az önző gént olvastam, elég érdekes mű. És persze bele lehet olvasni A fajok eredetébe is. :)
Etológiából ott vannak Konrad Lorenz művei. A Salamon király gyűrűje elég érdekes olvasmány, viszont kevéssé tudományos, ugyanakkor számos más könyve is elérhető. Emellett Csányi Vilmos könyveit tudom ajánlani, a Kis etológiát olvastam tőle, nagyon érdekes volt.
Ezen kívül ajánlani tudom a tudománytörténeti műveket, például Isaac Asimovtől A biológia rövid történetét, illetve Balázs Lóránttól A kémia történetét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!