Hogyan lehet egy fegyver csőtorkolati energiáját nagymértékben csökkenteni?
A csőtorkolati energia a cső végén levő pozícióra értelmezendő szóval miután a lövedék lehagyta a csövet már sehogy.
Utána? Például egy jó nagy és erős mágnesen levő lyukon keresztül lövöd át a lövedéket és az úgynevezett Lorenzt erő lassítani fog a sebességen.
A mágnest is jól rögzíteni kell mert nagy erő fog rá hatni.
A Lorentz-erő csak akkor hat, ha a lövedék elektromosan töltött állapotban van, és amúgy is hülyeség, mert lassítani nem fog rajta, csak körpályára kényszeríti.
(A mágneses mezőben lévő vezetékre ható erő az más)
Az erős mágneses tér jó ötlet, feltételezve, hogy a lövedék fémből van, és nem "babrálhatjuk" meg sem a fegyvert, sem a lőszert.
Csupán nem a Lorentz-erő fékezi a skurót, hanem az örvényáramok mágneses tere.
(Indukció.)
Tényleg rosszul emlékeztem ennek az erőnek igazából nincs neve de valszeg kapcsolatban áll a Lorentz erővel.
Az erőhatást lenz törvénnyel szokták azonosítani.
MIUTÁN a lövedék kilépett a csőből, a csőtorkolati energiáját már sehogy, ahogy #2-es írta.
A lövedék energiáját valami hangtompító-szerű készülékkel, kispárnával, telefonkönyvvel lehetne... :D
Kalibertől is függ.
Ellentmondásos a kérdésem így. A kiírás után láttam, de változtatni sajnos már nem tudtam.
Köszönöm a válaszokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!