Folyékony és nem mérgező fémek? (többi lent)
Figyelt kérdés
Olyan fémet keresek(csak nem találok),aminek az olvadáspontja 100C° alatt van,és nem mérgező(nem meginni akarom).Ha 100C° felett van az olvadáspontja az se baj,csak nagyon forró vízben/lábasban fel tudjam olvasztani.Mellesleg az se lenne rossz ha nem lenne drága.A galliumot ne írjátok,úgy olvastam hogy elég drága és kicsit mérgező is.Ja és könnyen beszerezhető is legyen.2014. dec. 2. 15:45
12/19 anonim válasza:
Például: ólommentes forrasztó ón hogy nehogy mérgező legyen.
13/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek!Ment a zöld kéz :D
Esetleg ha tudtok még,írjatok!
Én egyébként hallottam még valami rose ötvözetről is,azt hol lehet kapni?
2014. dec. 2. 21:58
14/19 Wadmalac válasza:
Az ólommentes forrasztóón a legbiztonságosabb, csak annak az olvadáspontja jócskán 200 fok felett van.
15/19 A kérdező kommentje:
A galliumról tudtok valamit?Van ahol azt olvasom hogy mérgező,van ahol azt hogy nem.Most mi az igazság?
2014. dec. 3. 15:32
16/19 Wadmalac válasza:
Vizes környezetben erősen lúgosít, mint a nátrium. Szóval nyalogatni nem kéne.
De attól, hogy kézbe veszed, olvasztgatod, vigyázva, hogy ne szuszogd be a keletkező gőzöket töményen, nem lesz semmi bajod.
17/19 anonim válasza:
A gallium drága, és nehéz beszerezni. Ha mégis sikerül ne tárold , vagy olvaszd fém edényben! A legtöbb fémmel mohón ötvöződik.
18/19 A kérdező kommentje:
Már vettem forrasztóónt,köszönöm mindenkinek :D
Lábasban kb. 30 másodperc felolvasztani.Utána azt az olvadt ónt önthetem műanyagba vagy felolvasztja?Mert kéne neki valami forma is :D
2014. dec. 4. 15:54
19/19 Wadmalac válasza:
Hát, bakelit kibírja, csak büdös lesz. Kevés elég hőálló műanyag van. Forrasztóón a speckó folyasztószer nélkül krómhoz nem nagyon ragad, krómozott tégely jó lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!