Szerintetek a világegyetem van "valamibe"?
Nagyon sok teória létezik manapság. A tudomány azt tudja mondani, hogy a világegyetem a mai napig tágul, sőt, ennek mértéke folyamatosan nő.
Az egyik feltevés szerint az univerzumot úgy kell elképzelni, mint egy sejtet. Neten sokat olvashatsz róla, és sokkal bővebben kifejtik az elméleteket.
Tehát az az elképzelésed, hogy a világegyetem, jobban mondva a multiuniverzum olyan mint egy matrjoska baba? Ráadásul egy végtelen számú babát felhasználó változat? :)
Különben van egy nagy csomó bizonyíték arra amit sejtessz, mármint arra, hogy NEM végtelen a világegyetem. (a téridő) Igenám, de határtalan. Akármilyen is a téridő göbülete, nyitott vagy zárt, NINCS rá szemléletes képe senki emberfiának. A zseniknek sem. Vagyis: elgondolni eltudjuk, de magunk elé képzelni nem megy senkinek sem. Aki mást mond, az vagy valótlant állít, vagy önmagát áltatja.
Az ŰR az alapja mindennek.
Az ŰR valószínűleg maga a minősíthetetlen és meghatározatlan Nem-Lét.
Csak az lehet tökéletes, ami nem létezik; ami létezik, az relatív (viszonylagos) és mindenképpen tökéletlen.
Viszont ez egy paradoxon (ellentmondás).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!