Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek a számítógép...

Mi a véleményetek a számítógépekről? Az emberiség legnagyszerűbb művei? Vagy a legszörnyűbb teremtmények? Kell-e attól tartani hogy saját öntudattal fognak rendelkezni majd?

Figyelt kérdés
Nem gondolnék ilyen Terminator 2-szerű ítéletnapja eseményekre, de nagyon nem volna jó dolog, ha a gépek kezdenének gondolkodni helyettünk...
2010. jan. 29. 20:59
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Sztem nem lesz ilyen...
2010. jan. 29. 21:07
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
A gép csak utasításokat, előre beprogramozott dolgokat hajt végre. Ennyi. Nincs semmiféle öntudatuk. Csak eszközök és csak akkor kerekednek fölénk, vagy lépnek a helyünkbe, hogyha valaki ezt programozza beléjük. De hogy ez komolyabb, emberiséget érintő károkat okozzon, nagyon valószínűtlen.
2010. jan. 29. 21:16
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Addig kell gondolkodni az embereknek,amíg le nem szoknak erről teljesen :)).

Nem hinném, hogy valaha lenne öntudata egy gépnek.

2010. jan. 29. 21:16
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Egyenlőre nem kell ilyentől tartani,de 100-150 év múlva már bármi megeshet.Akkorra taláb már lesz olyan fejlett a technika,hogy akár a gépek úgymond helyettünk gondolkodnak,bár már most is vannak mesterséges intelligenciára irányuló kutatások,de ezek eredményei még nagyon távol állnak attól,hogy a gépek olyan szinten "gondolkodjanak mint egy ember.
2010. jan. 29. 21:18
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

A számítógépek az emberiség legnagyszerűbb műve.Azért van,hogy megkönnyítse az életünket,közben meg a legtöbb bosszúságot okozza,mert tuti valami nem úgy műxik ahogy kell...:)))

Én el tudom képzelni a tudatos gépeket,persze nem holnap....

2010. jan. 29. 21:18
 6/10 Dymo ***** válasza:
persze,átveszik a gépek az emberek felett az uralmat... amíg nekem lefagy a gép,vagy egy egyszerű dolgot képtelen megcsinálni,addig amondó vagyok hogy LOL
2010. jan. 29. 21:25
 7/10 anonim ***** válasza:
Nekem már most se mindig azt csinálja a gépem amit szeretnék,ha így vesszük,már ez is egyféle önállósodás.xD
2010. jan. 29. 21:28
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

nem lesz

terminator féle

Skynet támadás

2010. jan. 29. 21:40
 9/10 dellfil ***** válasza:
100%

"A számítógép kitünő eszköz azoknak a problémáknak a megoldására, amelyek nélküle fel sem merültek volna."

Nem valószínű, hogy a közeljövőben "fölénk kerekedjen" a rendszer. Másrészt viszont, - úgy tudom - léteznek kutatások a mesterséges inteligencia létrehozására. Ezzel meg az (is) a baj, hogy a "természetes" inteligencia mibenlétével, működésével sincsenek 100%-ig tisztában a kutatók. Az öntudatról, már nem is beszélve. Ha jól tudom, nem biztos, hogy az "inteligencia" elengedhetetlen velejárója az öntudat. (Most bizonyára pszichológiával, filozófiával profi szinten foglakozók jól megköveznek tudatlanságomért.) Az "éntudatról" már nem is beszélve.

Szerintem tehát először inkább a rovarok működését fogják szimulálni. Erre máris sok - sok példa van. (A rovarok viselkedési módjai amúgy is sok rokonságot mutatnak az automatákéval, azaz pontosabban fordítva, hiszen a rovarok hamarabb voltak, mint az automaták) Habár, állítólag a tanuló programmok is komolyan fejlődnek. (A rovarok nagyon minimális tanulásra képesek, de a fix, előre kódolt, viselkedésmintázatuk meglepően rugalmas tud lenni, hiszen fennmaradtak 200 millió év óta.) Persze nem mindig válik be a rendszer, gondoljunk csak a légy és az ablaküveg esetére. Ott jól látszik az előrekódoltság idiótizmusa.

Az az érzésem, hogy a mostani 30-40-es éveikben járó emberek már nem érik meg a saját magára rácsodálkozó "számítógépet". Vagy azt már minek nevezzem.

2010. jan. 29. 22:03
 10/10 A kérdező kommentje:
Ha képesek lesznek egyszerű életformák gondolkodásmodelljét és életmódját leutánozni, idő kérdése hogy mikor jelennek meg azok a számítógépek, amik az emberek "működését" is képesek lesznek modellezni. Ki tudja, ha szuperkomputereket nem is, de az Alien-filmekben látott "szintetikusokat" létrehozhatják...
2010. jan. 29. 22:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!