Mi a véleményetek a számítógépekről? Az emberiség legnagyszerűbb művei? Vagy a legszörnyűbb teremtmények? Kell-e attól tartani hogy saját öntudattal fognak rendelkezni majd?
Addig kell gondolkodni az embereknek,amíg le nem szoknak erről teljesen :)).
Nem hinném, hogy valaha lenne öntudata egy gépnek.
A számítógépek az emberiség legnagyszerűbb műve.Azért van,hogy megkönnyítse az életünket,közben meg a legtöbb bosszúságot okozza,mert tuti valami nem úgy műxik ahogy kell...:)))
Én el tudom képzelni a tudatos gépeket,persze nem holnap....
nem lesz
terminator féle
Skynet támadás
"A számítógép kitünő eszköz azoknak a problémáknak a megoldására, amelyek nélküle fel sem merültek volna."
Nem valószínű, hogy a közeljövőben "fölénk kerekedjen" a rendszer. Másrészt viszont, - úgy tudom - léteznek kutatások a mesterséges inteligencia létrehozására. Ezzel meg az (is) a baj, hogy a "természetes" inteligencia mibenlétével, működésével sincsenek 100%-ig tisztában a kutatók. Az öntudatról, már nem is beszélve. Ha jól tudom, nem biztos, hogy az "inteligencia" elengedhetetlen velejárója az öntudat. (Most bizonyára pszichológiával, filozófiával profi szinten foglakozók jól megköveznek tudatlanságomért.) Az "éntudatról" már nem is beszélve.
Szerintem tehát először inkább a rovarok működését fogják szimulálni. Erre máris sok - sok példa van. (A rovarok viselkedési módjai amúgy is sok rokonságot mutatnak az automatákéval, azaz pontosabban fordítva, hiszen a rovarok hamarabb voltak, mint az automaták) Habár, állítólag a tanuló programmok is komolyan fejlődnek. (A rovarok nagyon minimális tanulásra képesek, de a fix, előre kódolt, viselkedésmintázatuk meglepően rugalmas tud lenni, hiszen fennmaradtak 200 millió év óta.) Persze nem mindig válik be a rendszer, gondoljunk csak a légy és az ablaküveg esetére. Ott jól látszik az előrekódoltság idiótizmusa.
Az az érzésem, hogy a mostani 30-40-es éveikben járó emberek már nem érik meg a saját magára rácsodálkozó "számítógépet". Vagy azt már minek nevezzem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!