A mély űrben látod a kezed?
Nincs közelben égi test,De a csillagokat látod.
Látod a saját kezed? Vagy teljes sötétség van?
Nem, én a Földön látom a kezem.
Amúgy ha mindentől távol vagy, és nincs világításod, akkor az olyan, mintha egy nagyon tiszta éjszakában lennél újholdkor. A kezed árnyékát látod, ahogy eltakarja a csillagokat, amik amúgy rád világítanának.
Maradjunk annál a megfogalmazásnál, hogy (különböző hullámhosszú) fényt (fotonokat) bocsátanak ki(, amelyek egy része az emberi szem számára érzékelhető tartományba esik).
Ha egyszerű megfogalmazást akarsz, akkor a zárójelekben lévő szöveget ne olvasd.
> „A csillagok világítanak,nem?”
De. Csak ahogy a 06:22-es írja, nem eléggé. Esetleg a galaxis magjában lenne elég fényük, de már itt, a galaxis szélén sincs. Például kétlem, hogy tiszta időben, de újholdkor lámpa nélkül tudnál éjfélkor túrázni a Börzsöny közepén, mert nem látsz semmit.
> „5ös, nem számoltál a földi légkörrel,…”
A földi légkör elég átlátszó a látható tartományban.
> „egyébként,fizika proffom megkérdeztem és ő azt mondta h látom.”
Tulajdonképpen mi is, legfeljebb a színét meg a ráncait nem.
> „A többi választ nem igazán értem,mi az hogy gyyenge a fénye a csillagoknak?”
Sötétítsd be teljesen egy szobát úgy, hogy csak a stand-by LED égjen egyes eszközökön. Mit látsz? Ha kimégy a galaxis szélére a csillagok közé, azoknak se lesz sokkal több fénye, mert nagyon messze vannak. A kezeddel el tudod takarni őket, össze tudod rakni a kezed formáját, de finom elemeket nem fogod látni rajta.
A galaxis magjában, ahol szinte egymást érik a csillagok az itteni helyzethez képest, ott lehet, hogy tényleg jól látnád a kezed…
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!