Mutattok képleteket a tesla tekercs rezgőköreivel kapcsolatba? Példálul a kondenzátora kapcsolt áram nagyságával, feszültségével kapacitásával meg ilyen dolgokkal kapcsolatba, mint a thomson képlet.
Csak mert én összebarkácsoltam egy képletet de nem bízok én annyira ebbe:
szekunder huzalhossz kétszerese=fénysebesség ezerszerese/[1/2π-szer gyökalatt primer metszám négyzete szer 4π*10^-7 szer (primer tekercs felülete/primer huzalhossz) szer a kondenzátor kapacitása]
nagyon sok ész kellett hozzá...
a fénysebesség ezerszeresét (h m/s ba legyen) illentve nem is, a számológépembe lévő állandó 1000 szeresét (299792458km/s) elosztom a thomson képlettel ami a frekvenciát adja csak az L helyére az azzal ekvivalens N^2μ(A/l) és ebből a λ nak kellene kijönni így ennek a fele kell mert a frekvenciából adódó hullámhossz fele a szekunder huzalhossza.
Szóljatok ha tévedek!
ÓÓÓÓÓ!! Hogy bele ne verjem a fejem a asztalba!
mikor az m/s én meg km/s ot gondoltam nemcsoda h nem lett egy normális érték se!
Az ilyenekért kellett 60 szor újraszámolni azt az egyenletet de van olyan érzésem h még 120 szor újra fogom..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!