Működőképes ez a tesla tekercs (nem)? És ha igen akkor ki tudnátok számolni az áramerősséget néhány helyen?
a nem egyenáramot elég nehéz számolni bonyolult(még a négy szögjelet is) grafikonosszámolások kellenek hozzá
de ha tudod a teszlatekercs primér áramát és feszültségét akkor azok szorzata egyenló a túloldalival Up*Ip=Usz*Isz
csak ha az a tranzisztor képes pulzálni, de nem hiszem;
ha hálozati árammal csinálod és nincs benne aktív elem(pl. tranzisztor) akkor az áramokat ki tudom számolni akármilyen bonyolult:)
ui.:szerintem hálózati árammal sokkal egyszerűbb megvalósítani
A Tesla tekercs lényege a rezonancia. Az L3 tekercs, és a tetejére rakott fémgolyó, vagy konzervdoboz rezgőkört alkot. Ehhez a rezgőkörhöz kell alkalmazkodni a többi cuccnak. Általában L3 -ról visszacsatolással szokták vezérelni a meghajtó oszcillátort.
A kapcsolásod nem ilyen, de működhet.
Néhány észrevétel:
A tv-sorkimenők valamivel több mint 15 kilohertzen működnek, magasabb frekvenciát nem bír a ferritmagjuk.
A sorkimenőkkel egybe építve szokott lenni egy nagyfeszültségű dióda. Úgy néz ki mint egy biztosíték, porcelán test, két végén fémsapkával. A rajzon nem jelölted, de én odaképzeltem. Kell bele.
A tranzisztort is javasolt BD 243 C-re cserélni és hűtőbordára csavarozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!