Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Az állatoknak miért nem...

Az állatoknak miért nem színeződik el a foguk?

Figyelt kérdés
Az embereknek miért kell fogat mosniuk, ahhoz, hogy megmaradjon a foguk fehérsége? Míg az embereknek besárgul, majd befeketedik/kiesik a foguk, ha hosszú ideig nem mosnak fogat, addig az állatoknak egész életükben fehérek a fogaik, fogmosás nélkül, :D miért van ez? A táplálkozásbéli különbségekre gondoltam először, de egy "vegetáriánus" állatnak (pl. ló) is fehér a foga, meg a húsevőknek is (pl. oroszlán) a mindenevőknek szintén (pl. sertés)... (Találtam hasonló kérdést, de ott nem volt érdemi válasz.)
2010. jan. 28. 13:06
1 2
 11/16 anonim válasza:
/Mert nem minden népcsoportnak sárgul el a foga :D/
2010. jan. 31. 11:24
 12/16 anonim válasza:
Pedig azok szinte mindent megesznek, még akár nyersen is!
2010. jan. 31. 11:25
 13/16 anonim ***** válasza:
Vannak piros fogú cickányok is.
2010. jan. 31. 11:41
 14/16 anonim ***** válasza:
Meg van narancssárga fogú hód!
2010. febr. 1. 18:13
 15/16 potyike válasza:
az állatok foga is elszíneződik és ki is hullik.Sokáig velünk élő állatokat kell szemlélni.Pl.a kutya és a macska foga is elszíneződik,fogköves lesz és idővel kihull.Én sok fogatlan vén kutyát és macskát láttam idős emberek gondozásában.A lovak foga is kihull idővel.
2012. júl. 29. 10:29
 16/16 anonim ***** válasza:
Volt egy cigány barátnőm. cigizett is, de a foga mindig hófehér volt. Kb 25 éves lehetett akkor.
2013. jan. 19. 13:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!