Lehet így kérdezni németben?
Figyelt kérdés
A gimis némettanárom egyenes szórenddel kérdez sok esetben, helyes ha úgy kérdez?
Én úgy tudom hogy csak fordított szórenddel lehet...
Nem annyira feltűnő de nekem szemet szúrt
2014. nov. 8. 11:07
1/4 anonim válasza:
Hétköznapi beszélgetésben szokás, mint az angolban is. Leginkább akkor használjuk, ha van egy feltevésünk, ami megerősítésre vár, vagy amikor összefoglaljuk a másik mondandóját, hogy lássa, értjük, amit mond, és törődünk is vele. Németben tehetünk a "kérdés" után olyat, hogy "nicht wahr?", vagy "oder?", angolban pedig "right?", vagy "don't you?", "aren't you?" etc. Magyarban is van ilyen egyébként, akkor meg azt mondjuk, hogy "nemde?", "ugye?".
2/4 anonim válasza:
Hát szerintem az helytelen. Én is úgy tudom hogy fordítottal lehet.
3/4 A kérdező kommentje:
Köszi a válasz mostmár értem:)
2014. nov. 8. 12:25
4/4 anonim válasza:
Vagy a magyar úgy kérdezné, hogy a mondatot "hogy"-gyal kezdi.
"Hogy te ötöst kaptál?"
"Hogy a hétvégén buliba mész?"
"Hogy vettek a szüleid egy új tévét?"
stb.
Ez esetben oda lehetne képzelni a mondatnak az igazán KÉRDÉS részét, pld:
"Azt akarod mondani....?"
"Úgy érted.....?
"Jól értettem....?"
stb
A tényleg ki is mondott befejező rész NEM A KÉRDÉS, hanem csak a főmondat tárgya, AMIT mondani akarsz, AMIT így értettél, AMIT jól hallottam, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!