Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Maximalista vagyok a tanulásba...

Maximalista vagyok a tanulásban és nem tudom megítélni, hogy hol a határ. Van erre valamilyen jó módszer?

Figyelt kérdés
Gyerekként hiperakítv volta, számítógépfüggő. Túlságosan erősen koncentrálok a dolgokra, ezért gyakran ki vagyok merülve.
2014. nov. 2. 20:02
 1/2 anonim ***** válasza:

Tarts szüneteket, vezess be időkorlátot.

Figyeld meg mások hogy csinálják, kerüld a kirívó/negatív példákat.

2014. nov. 2. 20:13
 2/2 anonim ***** válasza:

A "határ" az egyensúly betartása. Az emberi cselekvés akkor a leghatékonyabb, ha a munka/pihenés/kikapcsolódás egyensúlyban van. Szellemi munkához is kell fizikai állóképesség, ezt sportolással lehet elérni. Szellemi fáradsághoz néha jó kikapcsolódás egy kis zenehallgatás. Az ember társas lény, pihentető, kikapcsoló lehet egy jó kis beszélgetés.

A megoldás tehát az, hogy tervezetten kell sokféle tevékenységet végezni rendszeresen. Néha az egyik túlsúlyba kerül, mert a körülmények így hozzák, de utána kompenzálni kell.

2014. nov. 3. 09:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!