Régen a nagyobb tápértékű élelmek miatt erősebbek is voltak az emberek?
Szerintem csak egyszerűen több fizikai munkát végeztek, így erősebbek voltak.
Egy lánc olyan erős, mint a leggyengébb láncszeme. Ha konditeremben kigyúrod pár izmod izoláltan, az jól néz ki, de a hasznosítható erőd kicsi marad.
Nem volt gépesítve a legtöbb munka ezért jóval több fizikai munkát végeztek.
Az élelmiszerek kalóriája kisebb volt de több ásványi anyagot és vitamint tartalmazott.
A táplálkozás sokat változott.
Régebben az emberek nem ettek korpát, magokat és hasonló ma divatos dolgot, sem tartósító szereket, adalékanyagokat tartalmazókat.
Zsírral főztek, fehér kenyeret ettek, krumplit, tésztákat, szalonnát ettek stb.
De még a háború előtt is a szegényebbek vacsorája kenyér és egy fej vöröshagyma volt.
De a sváboknál sokszor ettek reggelire-vacsorára egy tál tejet, bele áztatott kenyérrel.
Lehet hogy több tápanyagot tartalmazott amit ettek, viszont ma a kevesebb tápértékű kajából jóval többet esznek, gondolj bele csomóan felkelnek aztán másfél két óránként folyamatosan zabálnak, míg mondjuk a középkorban örült egy átlag jobbágy reggelire meg vacsorára egy egy kenyérvégnek
Inkább annak köszönhető az edzettségük hogy egy átlag ember egész nap a földet túrta, és keményen meg kellett dolgozni mindenért
Az átlagéletkor pedig azért volt alacsonyabb mivel akkor nem voltak védőoltások meg antibiotikumok, és rengetegen olyan betegségekbe haltak bele amit egy mai ember ezeknek köszönhetően max egy hét alatt kihever
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!