Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Régen a nagyobb tápértékű...

Régen a nagyobb tápértékű élelmek miatt erősebbek is voltak az emberek?

Figyelt kérdés
nem tudom a kérdésem első fele bizonyított dolog-e hogy a középkorban pl, sokkal több tápanyagok tartalmazott pl. egy alma, kevesebbet kellett fogyasztani mindenből és ebből adódik a másik fele hogy lehet hogy összességében az emberek is erősebbek voltak fizikálisan? összességében persze. pl. iyleneknél előjöhetett-e ez hogy sokkal több átlagos katona bírt felhúzni még egy olyan számszeríjat amit napjaink férfiai közül már sokkal kevesebben? vagy egy akkori jobbágy többet bírt dolgozni a földeken mint egy mostani mezőgazdasági munkás? viszont itt van hogy az átlagéletkor meg ugye alacsonyabb votl akkor, annak nem kellett volna magasabb szinten lenni ezzel arányosan? vagy a táplálkozás nem olyan léyneges befolyásoló tényező azok mellett ami lefelé húzhatta az értéket?
2014. okt. 18. 17:39
 1/6 anonim ***** válasza:
58%

Szerintem csak egyszerűen több fizikai munkát végeztek, így erősebbek voltak.


Egy lánc olyan erős, mint a leggyengébb láncszeme. Ha konditeremben kigyúrod pár izmod izoláltan, az jól néz ki, de a hasznosítható erőd kicsi marad.

2014. okt. 18. 17:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
Régen ( még 60-70 évvel ezelőtt is) már 8-10 éves kortól dolgoztak az emberek. Nem tunyultak el, mint most. Ezért tudtak többet dolgozni, ezért voltak erősebbek.
2014. okt. 18. 17:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
A tápérték nem változott, csak pozitív irányba. Gondolj bele, régebben az emberek alacsonyabbak voltak, és teljesen más testfelépítésűek, mint ma.
2014. okt. 18. 17:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:

Nem volt gépesítve a legtöbb munka ezért jóval több fizikai munkát végeztek.

Az élelmiszerek kalóriája kisebb volt de több ásványi anyagot és vitamint tartalmazott.

2014. okt. 18. 17:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:

A táplálkozás sokat változott.

Régebben az emberek nem ettek korpát, magokat és hasonló ma divatos dolgot, sem tartósító szereket, adalékanyagokat tartalmazókat.

Zsírral főztek, fehér kenyeret ettek, krumplit, tésztákat, szalonnát ettek stb.

De még a háború előtt is a szegényebbek vacsorája kenyér és egy fej vöröshagyma volt.

De a sváboknál sokszor ettek reggelire-vacsorára egy tál tejet, bele áztatott kenyérrel.

2014. okt. 18. 18:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:

Lehet hogy több tápanyagot tartalmazott amit ettek, viszont ma a kevesebb tápértékű kajából jóval többet esznek, gondolj bele csomóan felkelnek aztán másfél két óránként folyamatosan zabálnak, míg mondjuk a középkorban örült egy átlag jobbágy reggelire meg vacsorára egy egy kenyérvégnek

Inkább annak köszönhető az edzettségük hogy egy átlag ember egész nap a földet túrta, és keményen meg kellett dolgozni mindenért

Az átlagéletkor pedig azért volt alacsonyabb mivel akkor nem voltak védőoltások meg antibiotikumok, és rengetegen olyan betegségekbe haltak bele amit egy mai ember ezeknek köszönhetően max egy hét alatt kihever

2014. okt. 19. 08:15
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!