Szerintetek a Rugby [legmagasabb szintű] vagy az NFL-a keményebb tudom az NFL-ben az amerikai fociban van védőfelszerelés meg sisak de itt szerintem az erőhatás is nagyobb és a játékosok legalábbis egyes posztokon erősebbek mint a Rugby-ben nem?
Hát szerintem az unió rögbi az keményebb mint az NFL. Vannak olyan kigyúrt játékosok ott is, mint az NFL-ben (jó, az NFL falemberek nagyobbak, az igaz), és sisak, meg minden felszerelés nélkül ugyanúgy felvállalják azokat az ütközéseket, mint amit az amcsifocisok. NFL-ben talán a sérülékenység ami jobban ott van.
Egyik ok az, hogy nagyobb méretkülönbségek vannak (az említett falemberek, és a special egység emberei között pl). A másik az, hogy mivel van sisak, ezért sokkal inkább lábra mennek (sisak nélkül egy térdrúgást nem szabad bevállalnia a védekező játékosnak). A harmadik az, hogy az amerikai fociban az ellenfél földre vitele a cél, ezáltal a játékos arra megy, hogy beleverje az ellenfelét a földbe (miközben ahogy fent említettem egyre inkább a lábra támad), és ez okozza a sérülések nagy részét.
Összességében keményebbnek érzem a rögbit, de mindkét sportban nagyon ott a sérülésveszély (sajnálatos módon).
Én is rögbit tartom keményebb, férfiasabb sportnak. Az nfl inkább sok esetben nem férfias, hanem már túl durva. Nem ritka az olyan eset ahol nem tudod eldönteni, hogy szándékos volt-e a sérülés okozás. És ugye erősíti ezt még az, hogy a csapatok fogadnak arra, hogy ki tud sérülést okozni az ellenfél irányítójának vagy egyéb fontos játékosának...
Rögbiben szemből érkeznek a szerelések, a játékosok, amerikai fociban sokszor oldalról, hátulról, gyakran nem is látja a támadó, hogy honnan jön a védő és letarolja... Ezt nem mondnám férfiasnak, inkább az alattomos jelző illene rá, de ugye ez alapból megengedett ott.
Persze ettől még jó sport.
Mindkét sportban nagy darabok a játékosok, nfl-ben némelyik poszton még nagyobbak, de azt is vegyük figyelembe, hogy ott 4-5 mp tiszta játékidő után 30-40 mp szünet van. Míg a rögbibe szinte folyamatos mozgás, ütközések. Azért egy 130-150 kilós falember nem tudom hány percig bírná a folyamatos terhelést...
Alapból annyira más ez a 2 sport is, hogy felesleges összehasonlítani.
Ezért nem is értem mikor Ricsiék a labdarúgással hasonlítják össze... Legközelebb a sakkal fogják?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!