a földelt rézlap se működik, mert annak az egyik felére ugyan úgy kiülnek a - a másikra meg a + töltések, csupán párhuzamosan eltolja az erővonalakat, más nem fog történni.
de jó lenne ha egyértelműen megmondanád végre mi a célod, mert ha csak azt akarod hogy erőhatás ne legyen akkor azt 3 töltéssel meg lehet csinálni pl.: két ugyan akkor + töltés és közéjük egy -, akkor a - ra nem fog elmozdulni
tehát mi is a cél?
Cél = informálódás
ha földelve van a faraday kalitka és kint is és bent is 1-1 töltés akkor nem tudnak egymásra hatni a töltések
ha ezek után meg szüntetem a földelés tudnak majd egymásra hatni? vagy folyamatosan földelve kell hogy legyen hogy ne fejtsenek ki egymásra hatást?
1. "egy földelt rézlapot?" tehát a rézlapot én földeltre kérdeztem
2. Én most azt kérdezem hogy ha egy földelt kalitkának megszüntetjük a földelését akkor továbbra is fenn áll-e az árnyékolás. ?
jajj bocsáss meg! a 12-es hozzászólásomban földeletlen rézlapra gondoltam, csak összekavarodtak a fogalmak a fejemben.
föltelt rézlappal persze működne a dolog, de csak abból az irányból
Ez miért van?
Mert ha a faraday kalitkát leföldeljük akkor a benne lévő töltés oda vonzza vagy eltaszítja a faraday kalitkából a töltéseket.
Ha ezek után meg szüntetjük a földelés akkor azonban még mindig ugyan úgy hat a töltés a faraday kalitkára és nem hagyja visszatérni vagy levezetődni a már meg lévő töltéseket.
Akkor pedig az után is árnyékolnia kéne hogy már lekapcsoltuk a földelésről.
Vagy valamit rosszul gondolok? (ha igen mit?)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!