Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Töltést hogyan lehet le...

Töltést hogyan lehet le árnyékolni?

Figyelt kérdés

2014. okt. 10. 19:02
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:
Ha azt veszők hogy csak 2 töltés közötti erőhatás kialakulását akarjuk meg akadályozni akkor feltétlenül szükség van 1 teljes faraday kalitkára vagy elég az is ha csak a két töltés közé berakunk pl. egy földelt rézlapot?
2014. okt. 11. 10:40
 12/22 anonim ***** válasza:

a földelt rézlap se működik, mert annak az egyik felére ugyan úgy kiülnek a - a másikra meg a + töltések, csupán párhuzamosan eltolja az erővonalakat, más nem fog történni.

de jó lenne ha egyértelműen megmondanád végre mi a célod, mert ha csak azt akarod hogy erőhatás ne legyen akkor azt 3 töltéssel meg lehet csinálni pl.: két ugyan akkor + töltés és közéjük egy -, akkor a - ra nem fog elmozdulni

tehát mi is a cél?

2014. okt. 11. 11:44
 13/22 A kérdező kommentje:

Cél = informálódás

ha földelve van a faraday kalitka és kint is és bent is 1-1 töltés akkor nem tudnak egymásra hatni a töltések

ha ezek után meg szüntetem a földelés tudnak majd egymásra hatni? vagy folyamatosan földelve kell hogy legyen hogy ne fejtsenek ki egymásra hatást?

2014. okt. 11. 17:22
 14/22 anonim ***** válasza:
az előzőekben írtam mi történik a rézlappal ha nem földeljük, ha a faraday kalitkát nem földeljük akkor ugyan az történik vele mint a rézlappal
2014. okt. 11. 17:59
 15/22 A kérdező kommentje:

1. "egy földelt rézlapot?" tehát a rézlapot én földeltre kérdeztem

2. Én most azt kérdezem hogy ha egy földelt kalitkának megszüntetjük a földelését akkor továbbra is fenn áll-e az árnyékolás. ?

2014. okt. 11. 19:03
 16/22 anonim ***** válasza:

jajj bocsáss meg! a 12-es hozzászólásomban földeletlen rézlapra gondoltam, csak összekavarodtak a fogalmak a fejemben.

föltelt rézlappal persze működne a dolog, de csak abból az irányból

2014. okt. 11. 19:19
 17/22 A kérdező kommentje:
ha alapból le van földelve és ezek után meg szüntetem a földelés tudnak majd egymásra hatni? vagy folyamatosan földelve kell hogy legyen hogy ne fejtsenek ki egymásra hatást?
2014. okt. 11. 22:27
 18/22 anonim ***** válasza:
utána már tudnak egymásra hatni
2014. okt. 11. 22:30
 19/22 A kérdező kommentje:

Ez miért van?

Mert ha a faraday kalitkát leföldeljük akkor a benne lévő töltés oda vonzza vagy eltaszítja a faraday kalitkából a töltéseket.

Ha ezek után meg szüntetjük a földelés akkor azonban még mindig ugyan úgy hat a töltés a faraday kalitkára és nem hagyja visszatérni vagy levezetődni a már meg lévő töltéseket.

Akkor pedig az után is árnyékolnia kéne hogy már lekapcsoltuk a földelésről.

Vagy valamit rosszul gondolok? (ha igen mit?)

2014. okt. 15. 18:21
 20/22 anonim ***** válasza:
ha nincs leföldelve, a vezetően szétváló töltésekkel nem történik semmi, de ha le van földelve akkor akkor a szétvált töltéseket semlegesíti a föld
2014. okt. 15. 19:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!