Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Sudoku rejtvényt milyen...

Sudoku rejtvényt milyen módszerrel, stratégiával fejtitek meg? Hogyan? Metropol-ban lévőt mennyi idő megfejteni?

Figyelt kérdés
Én (lehet elég béna vagyok) kb. 1 órán át fejtettem a Sudoku-t (Metropol). Módszerem: felírom kis számokkal a négyzetekbe, hogy milyen számok lehetnek ott, majd folyamatosan kizárom azokat, amelyek már nem lehetnek az adott rubrikában. Kicsit lehetnének nagyobbak a négyzetek. Néha el-elnézek egy-egy számot (nem veszem észre), vagy elfelejtem kihúzni a lehetségesek közül, ami ki kéne és ezért így eléggé el tud húzódni a fejtés. Sokszor talán elkezdeni a legnehezebb. Én ott szoktam kezdeni, ahol több szám van megadva az adott rubrikához kapcsolódó sorban, oszlopban és négyzetben. Így több számot ki tudok zárni. Ált. a közepén van ilyen lehetőség. De vannak nagyon nehéz Sudoku-k is, amelyekben alig van pár szám. Nektek mi a véleményetek, tapasztalatotok, módszeretek, ötleteitek, javaslataitok? Köszi!
2010. jan. 20. 22:02
1 2
 11/11 anonim válasza:

nem ertem a 8 kerdes miert lett downvoteolva.

vannak olyan extrem sudokuk, hogy csak lesel, es a fenti technikakkal egy darab szamot nem fogsz megtalalni. vannak olyan beteg technologiak, mint pl. rombuszhal, kardhal, x wing, xy wing, xyz wing, hianyzo teglalap, metszet, dupla paros, rejtett dupla paros es sorolhatnam reggelig.

a metropolos az kb. a konnyu szintnek felel meg.

2022. jan. 30. 19:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!