Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Határozzátok eg a zónaidőt...

Határozzátok eg a zónaidőt Éisszabonban, Madridban, New Yorkban, Pekingben, ha Kijevben 18 óra van. Ezt hogyan kell megoldani?

Figyelt kérdés
Ezt a feladatot kaptam földrajz órára 8. osztályban segítsetek lécives még ma ha lehet.

#Lisszabonban #bocsánat! :)
2014. szept. 10. 17:41
 1/2 anonim válasza:
Szépen megnézed, Kijev melyik hosszúsági körön van (nem véletlenül épp Kijevet adták meg, pontosan a Greenichtől keletre 30°-nál van) és megnézed, hogy a többi város hozzá képest hol van. A Föld 360°-ra van felosztva, a Greenich van KÖZÉPEN, az a 0°, tőle nyugatra is és keletre is 180°van. A keleti 180°-on egy nappal előrébb járnak. Egy nap 24 óra, ha a 24 órát elosztod a 360-nal, kijön, hogy hosszúsági körönként 4 perc az eltérés. Tehát csak meg kell nézned, hogy Kijevhez képest a többi város hány fokkal van arrébb és melyik irányba. Ha Kijevtől Keletre van az adott város, akkor fokonként 4 perccel korább van ott, ha nyugatra, akkor fokonként 4 perccel később. Ne felejtsd el, hogy Kijev a Greenichtől keletre van, tehát ha egy másik város a Greenichtől 73°-ra van (New York), akkor ott Kijevtől 30° a Greenichig és további 73° New Yorkig, az U.S.A. fővárosáig (csak vicceltem), tehát összesen 103° a különbség, ami 412 perc, azaz 6 óra 52 perc és mivel nyugatra van Kijevtől, ott korábban van, tehát 18:00-6:52=11:08.
2014. szept. 16. 21:48
 2/2 anonim válasza:
Bocs, a végén hülyeséget mondtam, 18:00+6:52=0:52.
2014. szept. 16. 21:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!