Milyen test?
Nem tudom, hogy van-e neve, de így tudsz egy ilyen testet konstruálni:
Veszel egy kockát, és mind a 6 lapjához ragasztasz ugyanolyan kockákat. Látható, hogy ennek minden lapja négyzet.
Nekem is van egy hasonló feladványom.
Hogy néz ki az a test, amit három egymásra merőleges irányból megvilágítva az árnyékok:
1. egyenlő oldalú háromszög
2. kör
3. négyzet
Másként fogalmazva, hogy néz ki az a dugó, amivel egységnyi oldalú négyzet alakú, egységnyi átmérőjű kör alakú és egységnyi oldalú szabályos háromszög alakú lyukakat lehet bedugaszolni?
#3: egy henger, amiből kivonod egy egyenlő oldalú háromszög alapú hasáb "negatívját" (tehát mondjuk egy nagyobb hasábból kivont egyenlőoldalú háromszög alapú hasábot) úgy, hogy a háromszög oldalhosszúsága megegyezzen a henger átmérőjével és a henger és a háromszög alapú hasáb hossztengelyei merőlegesen metszik egymást. Ugye? :D
#5: ezt meg ügyesen kilegózható kis kockák eltologatásával a térben :)
3-as vagyok
Igen, ha jól értem jó választ adtál. Gratulálok!
Én úgy mondanám el, hogy miről van szó, mint egy szakoktató a lakatos ipari tanulónak:
" Fogsz egy gömbvasat (valami érthetetlen okból így nevezik a henger alakú vasdarabot), levágsz belőle akkorát, mint az átmérője, aztán lelapolod a reszelővel úgy, hogy oldalról nézve egyenlő oldalú háromszöget kaptyá' !"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!